Hollanda'nın İlk Kadın Başbakanı Olmak İsteyen Dilan Yeşilgöz'ün Tartışmalı Seçim Vaadi: Göçü Engellemek
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Hollanda'nın İlk Kadın Başbakanı Olmak İsteyen Dilan Yeşilgöz'ün Tartışmalı Seçim Vaadi: Göçü Engellemek
Hollanda siyasetinde gündem olan en önemli konu göç. Dönem dönem Hollanda'daki aşırı sağ siyasetçilerin göçmenlik ve Müslümanlık hakkındaki söylemleri basınımızda geniş yer buluyor. Bu seferki konu seçimlerde Hollanda'nın ilk kadın başbakanı olmak isteyen göçmen kökenli Dilan Yeşilgöz'ün sunduğu tartışmalı seçim programı oldu. Detaylar içerikte!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Hollanda siyasetinde göç ve İslam karşıtlığı oldukça ön planda. Özellikle Özgürlük Partisi'nden meclis üyesi olan Geert Wilders'ın zaman zaman yaptığı açıklamalar ülkemizin gündeminde geniş yer buluyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ülkede 23 Kasım 2023'te genel seçimler yapılacak. Hollanda’nın en büyük siyasi partisi ve iktidar ortağı olan Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD), 23 Kasım’da yapılacak erken genel seçime, Ankara doğumlu Dilan Yeşilgöz’ün liderliğinde katılacak.
Hollanda’nın ilk kadın başbakanı olmak isteyen Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz'ün seçim vaatleri ise oldukça tartışmalı.
Öncelikle Dilan Yeşilgöz kim ve neden seçim vaatleri tartışmalı ona bakalım:
Kendisi de sığınmacı kökenli olan Yeşilgöz, Hollanda'daki sığınmacı, işçi ve öğrenci göçünü büyük ölçüde sınırlamak istiyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Önceliğinin göçü engelleme olacağını belirten Yeşilgöz, AB direktifleri kapsamında mümkün olan tüm kısıtlamaları uygulamak istiyor.
Kira artışını engellemek ve zorunlu askerliği yeniden gündeme almak da Yeşilgöz’ün vaatleri arasında.
Partisine sunduğı “Yer Açın, Sınırları Belirleyin” başlıklı programa göre Yeşilgöz, mültecilerin aile birleşiminin de zorlaştırılmasını istiyor.
Ayrıca Yeşilgöz’ün açıkladığı taslak programda, “İsveç modeline” benzer bir zorunlu askerlik uygulamasının yeniden hayata geçirilmesine de yer verildi.
Aslında Hollanda'da zorunlu askerlik var ama 1 Mayıs 1997'den bu yana fiilen uygulanmıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
VVD’nin planına göre, orduyu güçlendirmek için İsveç’te olduğu gibi, 18 yaşını dolduran tüm gençlere askerlik yapmak isteyip istemedikleri sorulacak.
Buna olumlu yanıt veren ve askerlik hizmetine uygun olan gençler ise bir yıl süreyle silah altına alınacak.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
2016 yılında Balıkesir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. Daha sonra Marmara Üniversitesi'nde Avrupa Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler alanında tezli yüksek lisansa başladım. Bu süre zarfında siyasi alanda akademik makaleler ürettim. Ajanslarda içerik editörlüğü ve sosyal medya yazarlığı yaptım. 2022 yılından bu yana Onedio'da sinema ve dizi kategorisinde içerikler yazıyorum. Bu alandaki gündemi anbean yakından takip edip sizlere en eğlenceli şekilde sunuyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Nasıl yavşak olunur tam örneği. :)
sende göçmensin orospu amk asimile olmuş türk asıllı hollandalı
Ailelerin birleşimini zorlaştırmak… kendisi kak olarak tekne ile Yunanistan üzerinden gitmiş babası sayesinde sığınmacı olarak kabul edilmiş 🤔 hımmmm bir de ... Devamını Gör