Görüş Bildir
Haberler
Arjantin Finalde!

Arjantin Finalde!

Fatih
09.07.2014 - 22:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Finalin Adı Belli Oldu

Yarı finalde Hollanda'yı penatlılarda 4-2 mağlup eden Arjantin, Almanya'nın finaldeki rakibi oldu.

Cüneyt Çakır'ın yönettiği yarı final maçında Hollanda ve Arjantin, 120 dakikayı golsüz tamamladı. Penaltılarla 4-2 kazanan Arjantin, finalde Almanya'nın rakibi oldu.

Hollanda'da Galatasaray'dan Wesley Sneijder ve Fenerbahçe'den Dirk Kuyt, Arjantin karşısında ilk 11'de görev aldılar. İlk yarıda savunmanın sağında oynayan Kuyt, ikinci yarıda sol kanada geçti.

İki takım da maça oldukça kontrollü bir başlangıç yaptı. Maçta ilk etkili pozisyonu Hollanda buldu. 11. dakikada Robben'den topu kapan Mascherano, pası Sneijder'e attı. Sneijder cepheden sert vurdu. Top yandan auta çıktı. 13. dakikada ise Hollanda ceza sahasının hemen dışından hafif sağ çaprazdan serbest vuruş kazandı. Messi'nin sert şutunda top kalecinin üzerine gitti.

İki takım da hızlı hücumlarla tehlike yaratmaya çalışırken Arjantin üst üste korner atışları kullandı. 22. dakikada Lavezzi'nin sağdan kullandığı kornerde Garay'ın yakın mesafeden kafa vuruşu üstten auta çıktı.

Maçın 27. dakikasında Wijlandım ile kafa topu sırasında çarpışan Mascherano, iki adım attıktan sonra yerde kaldı. Baş dönmesi yaşayan deneyimli oyuncu tedavisinin ardından oyuna döndü. 32. dakikada Sneijder'in ceza sahasına doldurduğu topta Van Persie'den önce davranan Romero yumruklarıyla tehlikeyi önledi.

Arjantin özellikle sağ kanattan etkili geldi. 36'da uzun topta Lavezzi sağdan ceza sahasına girdi ve içerdeki Higuain'e topu gönderdi, Vlaar son anda müdahale yaparak yıldız forvetin şutunu engelledi. 45. dakikada Messi'nin sağdan kullandığı serbest atışta top Cillessen'in elleriyle buluştu. İlk yarı golsüz sona erdi: 0-0

İkinci yarının başında Hollanda'da Robben'in yerde kalmasıyla Cüneyt Çakır serbest vuruş kararı verdi. Sneijder'in sol çaprazdan doğrudan kaleye gönderdiği şutta top üstten auta çıktı.

Maçın 58. dakikasında Arjantin golle burun buruna geldi. Lavezzi sağ kanatta topu aldıktan sonra sol ayağıyla etkili bir orta yaptı. Higuain müsait pozisyonda istediği kafa vuruşu yapamadı. Janmaat son anda poziyonu kesti. 66'da Kuyt sol kanattan ceza sahasına ortaladı ama Van Persie'den önce savunma topu uzaklaştırdı.

74- dakikada Robben'in pasıyla sağ kanattan bindiren Janmaat'ın ortasında Van Persie yatarak şık bir vuruş denedi. Golcü oyuncu için ofsayt bayrağı kalktı. 75'te ise Perez'in sağ kanattan yaptığı ortada Higuain son anda topa hamle yaptı ama top yan ağlarda kaldı. Arjantin için çok önemli bir şanstı!

Maçta son 10 dakikaya girilirken Sabella, hem Agüero hem de Palacio'yu oyuna alırken Higuin ve Perez'i oyundan çıkardı. 83. dakikada Rojo'nun sol çaprazdan sert şutu kalecinin üstüne gitti. 85'te Sneijder'in soldan kullandığı kornerde Rojo arka direkte topu kafayla uzaklaştırdı.

Normal sürenin son anlarında Sneijder'in şık pasında ceza sahasına giren Robben tam şutunu çekecekken Mascherano araya girip golü kesti. Normal süresi golsüz sona eren maç uzatmalara gitti.

İlk uzatma devresinde 7. dakikaya girildiği anda Robben sol kanattan üç oyuncu arasından çıkıp kaleye yöneldi. Yine Mascherao son anda araya girerek pozisyonu kesti ve topu kornere gönderdi. Sneijder'in soldan kullandığı kornerde top herkesi aştı. 100. dakikada sağ kanattan hareketlenen Robben, çaprazdan sert vurdu. Top kalecinin üzerine gitti. 105'te Messi'nin serbest vuruştan ortasını kaleci uzaklaştırdı. İlk uzatma devresi de golsüz sona erdi.

İkinci uzatma devresinde 111. dakikada Vlaar yaklaşık 40 metreden kaleyi düşündü. Top yandan auta çıktı. 115'te savunma arkasına sarkan Palacio'nun şutu kalecinin üstüne gitti. 118'de de Messi'nin sağdan ortasına gerilerden gelen Rodriguez, topu kontrol etmeden vurdu. Cillessen gole izin vermedi. 119'da Janmaat'ın sağdan ortasına Kuyt gelişine vurdu. Top savunmadan döndü. 0-0 biten uzatmalar sonucunda maç penaltılara gitti.

Hollanda'da Vlaar ilk penaltı atışından yararlanamadı. Romero köşeyi bildi ve topu çeldi. Arjantin'de ise Messi ilk penaltıyı gole çevirdi. Hollanda'da ikinci penaltıyı Robben, kaleciyi ters köşeye göndererek gol yaptı. Garay'ın gol yaptığı penaltının ardından Hollanda'da Sneijder de Romero'ya takıldı. Arjantin'de Agüero ve Hollanda'da Kuyt topu ağlara gönderirken Maxi Rodriguez'in gol yaptığı penaltı ile Arjantin finale adını yazdırdı: 2-4

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/match/hollanda...

Penaltılar

Anket | Sizce Maç Sonucu Ne Olur?

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0