Görüş Bildir
Haberler
'HES Yapma Boşuna, Yıkacağız Başına' Şarkısı Suç Unsuru Sayıldı

'HES Yapma Boşuna, Yıkacağız Başına' Şarkısı Suç Unsuru Sayıldı

adem kara
25.03.2014 - 13:41 Son Güncelleme: 25.03.2014 - 16:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocukların Söylediği HES Şarkısı Yargılanıyor

Boğazpınar’da yapılmak istenen HES’lere karşı mücadele eden köylüler hakkında, HES şirketi tarafından açılan dava yarın görülecek. Davada, çocukların söylediği “HES yapma boşuna, yıkacağız başına” şarkısı da yargılanıyor.

HES karşıtı mücadele veren Boğazpınar köylülerinin ağustos ayında düzenlediği festivalin ardından HES şirketi, Çamlıyayla Enerji Elektrik Üretim AŞ, köylülerin kendilerini tehdit ettiği gerekçesiyle şikayette bulundu. 

Evrensel'den Burak Şefkat'in haberine göre, Tarsus Cumhuriyet Savcılığınca açılan dava dilekçesinde, festivalde atılan “HES yapma boşuna, yıkacağız başına” ve “Köylüler kardeş, HES’çiler kalleş” sloganlarının tehdit ve hakaret içerdiği öne sürüldü.

ÇOCUKLARIN SÖYLEDİĞİ ŞARKI SUÇ SAYILDI

Üstüne üstlük, festivalde 6-7 yaşındaki çocukların koro halinde söylediği ve içinde “HES yapma boşuna, yıkacağız başına” sloganının da geçtiği şarkı suç unsuru sayıldı. Ayrıca, HES şirketi yetkilileri can güvenliklerinden endişe duyduklarını da öne sürdü.

DAVA YARIN GÖRÜLECEK

Bunun üzerine, Boğazpınar HES karşıtı Platform Sözcüsü Ahmet Öztürk, Boğazpınar Köyü Muhtarı Tevfik Sarı ve köylülerden Hakan Mert, Alper Mert ile Birkan Çiftçi hakkında soruşturma başlatıldı ve soruşturmanın sonunda Ahmet Öztürk hariç diğer kişiler için kovuşturmaya gerek olmadığına karar verildi. Ahmet Öztürk hakkında ise dava açıldı. Öztürk’ün davası, yarın Tarsus Sulh Ceza Mahkemesinde görülecek.

‘MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Evrensel’e konuşan Boğazpınar Köyü HES Karşıtı Platform Sözcüsü Ahmet Öztürk, kendilerine yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu ifade ederek, davanın asıl amacının, HES’lere karşı mücadele eden köylüleri yıldırmak olduğunu ifade etti.

Boğazpınar Köyü Muhtarı Tevfik Sarı da, festivalde atılan sloganların kimseyi hedef almadığını belirterek, “Biz HES’lere genel olarak karşı olduğumuzu göstermek için bu sloganı her yerde söylüyoruz. Biz kimseyi tehdit eden vahşi insanlar değiliz. Bizim tek derdimiz köyümüze ve suyumuza sahip çıkmak. Bu tür davalar bizi yolumuzdan döndürmeye yönelik çabalardır. Ama biz mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz “dedi.

ŞARKIYI PRAKSİS BESTELEDİ

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Boğazpınar’da gerçekleşen festivale çevre il ve ilçelerden çok sayıda yurttaş katılmıştı. Festivalin davetlileri arasında bulunan Praksis müzik grubu, köyün çocuklarını Boğazpınar Çocuk Korosu adıyla bir araya getirerek çocuklara doğaçlama şarkılar söyletmişti. Davada, suç unsuru sayılan çocuk korosunu çalıştıran ve şarkıyı besteleyen Praksis Grubu ise “Bu çocuklar başlarının belası olacak çok iyi biliyorlar. HES’çilerin ve kollayıcılarının endişeleri haksız değil. Bu ülkedeki çocuklar böyle büyük bir sömürünün içerisinde mecburen erken büyüyor, ama çocukken öğrendikleri şarkıları unutmuyorlar” dedi.

Burak ŞEFKAT | Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/80893/c...

İŞTE YARGILANAN ŞARKI

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0