Görüş Bildir
Haberler
Trabzon'da Çığ Altındakilere Ulaşma Çalışmaları Yeniden Başladı

Trabzon'da Çığ Altındakilere Ulaşma Çalışmaları Yeniden Başladı

Deniz Gök
10.01.2015 - 14:18 Son Güncelleme: 11.01.2015 - 10:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzon'un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES şantiyesinde çığ altında kalan 4 kişiyi kurtarma çalışmaları, gün ışıklarıyla birlikte yeniden başladı.

Dün öğle saatlerinde düşen çığ sonrası gece, felaketin meydana geldiği bölgeye ulaşılmıştı. Arama kurtarma ekipleri şantiyede mahsur kalan 16 kişiye gıda malzemeleri ve sıcak yemek sağlamıştı. HES şantiyesindeki bir yetkilinin ifadesine göre, olay mahallinde iki kamp noktası var. Alt taraftaki kamp noktasına çığ düşüp 5 kişi kar altında kalırken, bir kişinin cesedini arkadaşları çıkarmıştı. Yukarıdaki kamp noktasındaki işçiler ise çığdan etkilenmedi. Çığın düştüğü yer ile HES alanına girişteki nizamiye binası arasında 600 metre kadar bir mesafe var. Nizamiyeden 300 metre kadar ileride de yemekhane binası bulunuyor. Mahsur kalan işçiler geceyi yemekhanede geçirdi.

Yetkili, nizamiye sonrasındaki yolun kolaylıkla açılabilecek durumda olduğunu belirtirken, jeneratöre bir tenekeyle mazot konulması durumunda her yerin aydınlanacağını ve işçilerin orada rahatlıkla kalabileceğini söylüyor.

Trabzon ASYA Kurtarma ekibi, dün gece HES şantiyesine yaklaşık 1 kilometre kadar yaklaşılabildiğini, gece 12'ye kadar çığın düştüğü bölgede beklediklerini ifade etti. Yetkili, şantiyeden gelen bir yetkilinin bulundukları bölgeye gelerek mahsur kalanları kurtarma yerine şimdilik yiyecek verilmesinin yeterli olduğunu söylemesi üzerine Çaykara’ya döndüklerini ifade etti.

Cihan

İşte çığ düşen şantiyenin ilk görüntüleri

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0