Görüş Bildir
Haberler
Herkesin Sevdiği, Takdir Edilen 'Mutlu, Başarılı ve Huzurlu' Bir İnsana Dönüşmenin 15 Sırrı

etiket Herkesin Sevdiği, Takdir Edilen 'Mutlu, Başarılı ve Huzurlu' Bir İnsana Dönüşmenin 15 Sırrı

Dünya iki kapılı bir han, dostlar. İşte geldik gidiyoruz. Belki çoğumuz ileride hatırlanacak kadar büyük işlerin altına imza atmayacağız. Ama arkamızda hoş bir seda bırakalım, öyle değil mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daha Çok Gülün!

Gülümsemek bulaşıcıdır. Böylelikle etrafınızdaki insanların da enerjisini yukarı çekersiniz.

2. Bir "Günaydın" Deyin

Yüzünüzde bir gülücükle insanlara 'merhaba' demek, o kimselerle aranızda sihirli bir iletişim kanalı açacaktır. Dahası  bu sayede hem kendinizle hem de çevrenizle daha uyumlu bir ruh hali edinirsiniz. Eski insanların komşuluk ilişkileri hakkında anlatıklarını bir hatırlayın. Ya da şehir hayatının ne kadar medeni olduğuyla ilgili olanları. İşte tüm bu anlatıların temelinde bu basit düşünceli tutum vardır.

3. Sevdiklerinize Daha Fazla Zaman Ayırın

Ailenizin, dostlarınızın sizin için ne kadar değerli olduklarını bir düşünürseniz, bu maddeyi açıklamamıza bile gerek kalmaz. Yanılıyor muyuz?

4. Fedakar ve Düşünceli Olmak Sizi Yüceltir

Başkalarının hayatına karşı o kadar da kayıtsız olmayın. İnsanlara karşı fedakar, yardımsever ve düşünceli olmanız, kısa vadede sizi, uzun vadede yaşadığınız toplumu etkiler.  Şimdi şunu bir düşünün. Birkaç dakikanızı ayırıp Suriyeli bir göçmenle konuşmak, onun dertlerini dinlemek sizi öldürmez, öyle değil mi? Toplumda var olan sorunları siz yaratmamış olabilirsiniz, fakat çözümün bir parçası olmamanız için bir sebep var mı?

5. Cömertçe İltifat Edin

Tıpkı gülümsemek gibi, iltifat etmek de insanların ruh haline anında olum tesir eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir Çocuğa ya da Gence Mentorluk Yapın

Bilgi ve tecrübe paylaşıldığı zaman kıymetlenir. Henüz hayatının başında olan birine önündeki engelleri aşması için yardımcı olmak, onun başarıya ulaşmasında katkı sağlamak; hiç şüphesiz, kendi yaşamınızı ve hayata bakışınızı da kökünden değiştirecek bir eylemdir.

7. Peşin Hükümlerden Uzak Durun

Herkes hata yapabilir, bunu biliyorsunuz. Fakat yapılan şeyin bir hata olup olmadığını anlamanız için, olay örgüsünü dikkatlice tetkik etmeniz şattır. İlişkili kişilerin her birini dinlemeniz de gerekir. Aksi durumlarda peşinen bir hükme varmanız, sizi de bir hataya sürükleyebilir. Bilmem anlatabildik mi?

8. Her Zaman Bağışlayıcı Olun

“Aranızda günahı olmayan kişi atsın ilk taşı!' sözünü hatırladınız mı? Kimse mükemmel değildir, biliyorsunuz. Kin, öfke, nefret gibi duygular sizi aşağı çeker. Bugününüzü ve geleceğinizi ipotek altına almayın. Bağışlayıcı olun ve yaşamın sizi hırpalamasına izin vermeyin.

9. Birinin Sırtını Sıvazlayın

Bu bazen sadece bir 'merhaba' demekle bile mümkündür. Ya da başarı elde eden birini takdir edersiniz. Kötü bir gün geçirdiğini fark ettiğiniz bir kimseyi teselli etmeniz de aynıdır. Sırt sıvazlamak sembolik bir tabir. Ancak sayesinde, insanlar sizin onlara karşı kayıtsız olmadığınızı görmüş olurlar.

10. Trafikte Daha Sabırlı ve Anlayışlı Olmayı Deneyin

Hepimiz bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz, kabul. Fakat bunu yaparken birçoklarının hakkına da tecavüz etmekten geri kalmıyoruz. Böylece trafikte bir sorun diğerini tetikliyor. Ve giderek daha da canavarlaşıyoruz. Sizce bu böyle gider mi? Bir araca ya da yayaya yol versek ne kaybederiz? Haksız mıyız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çalışanlarınızdan Bir Teşekkürü Esirgemeyin

Gerçek bir lider olmanın yolu, etrafınızda size sevgiyle bağlı bir topluluk oluşturmaktan geçer. Birlikte çalıştığı insanlarla bağ kuramayan kişi asla lider olamaz.

12. İş Arkadaşlarınıza Jestler Yapın

Şayet sizin olmadığınız bir ortamda adınız geçtiğinde, bir iş arkadaşınızın suratı bu hali alıyorsa, kendinizi gözden geçirmeniz ve bazı şeyleri değiştirmeniz için zaman çoktan gelmiş demektir.   İnsanların kafasında olumlu bir portre çizmek varken, dudak bükülen biri olmak niye, öyle değil mi?

13. Bırakın Biri O Kapıdan Rahatça Geçsin

Bir binanın kapısından girerken, ya da metroya, asansöre binerken başkalarına öncelik tanıyor musunuz? Cevabınız samimi bir 'hayır' ise, bir kez olsun yaptığınızın tersini deneyin. Bakalım sonuçlarından memnun kalacak mısınız?

14. Emeğe ve Emekçiye Saygı!

Duyarsızlığımız yüzünden bazı insanları görmeyiz. Kapınızın önünden çöpünüzü kaldıran belediye işçilerini gözünüzün önüne getirin. Acaba hiç yanlarına gidip, sıcak bir bardak çay teklif ettiniz mi? Haydi onu geçelim. Hiç teşekkür ettiniz mi? Ya da teşekkür etmeyi düşündünüz mü? O halde ne demek istediğimizi anladınız...

15. Hatalarınızı Olgunlukla Kabullenin

Yaptıklarınızın sorumluluğunu almak, hayatta sizi her daim bir adım öteye taşır. Üstelik arkanızda öfke ve hayal kırıklıklarıyla dolu insanlar bırakmanıza engel olur. Tıpkı Paul Meyer'ın dediği gibi,  'Hatalar, sizi yukarı taşıyacak merdivenin basamaklarıdır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
363
50
45
15
12
11
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Durum buysa milletin bana aşık olması gerek ama işte ...

Pasif Kullanıcı

Bunların hepsini hiç düşünmeden içimden geldiği gibi yapmama rağmen neden karşımdakiler beni safoz, sevgi kelebeği ve yılışık olarak görüyorlar ?

bulunmayansilgi

Bunları robotik bir şekilde yapsak dahi mutlu başarılı ve mutlu oluyor muyuz? Bir de Zeki Müren de bizi görüyor mu? Teşekkürler.