Görüş Bildir
Haberler
Herkesin Öve Öve Bitiremediği Ketojenik Diyetin Vücut Üzerindeki Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız Etkileri

Herkesin Öve Öve Bitiremediği Ketojenik Diyetin Vücut Üzerindeki Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız Etkileri

Yağmur Türk
14.03.2021 - 07:15 Son Güncelleme: 14.03.2021 - 10:21

Bu diyetin bu kadar olumsuz etkisi olduğunu bilmiyorduk.

Kaynak: https://list25.com/16-keto-diet-dange...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Açlık hissi artar.

1. Açlık hissi artar.

Diyete bağlı kalmak zordur, ama karbonhidrat içermeyen bir diyete bağlı kalmak çok daha zor. Araştırmalar, ketojenik diyeti deneyenlerin yarısından fazlasının ilk hafta içinde vazgeçtiğini gösteriyor. Üstelik, insanlar başlangıçta kaybettiklerinden daha fazla kilo alıyorlar.

2. Keskin ve ani ruh hali değişiklikleri yaşanır.

Ketojenik diyeti deneyen insanlar ani ruh hali değişikliklerinden şikayetçilerdir. İştahla savaşmak ve yemek yedikten sonra bile açlık hissetmek can sıkıcı bir durumdur. Keto diyeti düşük kan şekerine neden olabilir ve bu da beyni paniğe sürükleyerek depresyon ve anksiyeteye yol açabilir.

3. Ketoasidoza neden olabilir.

3. Ketoasidoza neden olabilir.

Ketoasidoz aşırı keton birikimi yaşandığında gerçekleşir. Kan dolaşımında keton birikimi yaşanması kanı asidik hale gelebilir ve bu da komaya veya ölüme yol açabilir.

4. Sodyum alımını azaltır.

4. Sodyum alımını azaltır.

Sodyum, vücut için yararlıdır. Kasların kasılmasına ve vücuttaki sıvıların düzenlemesine yardımcı olur. Ketojenik diyet uygulayan insanların bazıları vücutlarına yeterli miktarda sodyum almakta zorlanıyorlar. Bu da bacak krampları, halsizlik ve sersemlikle sonuçlanabiliyor.

5. Bağışıklık sistemini zayıflatır.

5. Bağışıklık sistemini zayıflatır.

Sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olmanın anahtarı sağlıklı beslenmektir. Meyveler ve kepekli tahıllar gibi Omega-3 yağları bakımından zengin besinler ne yazık ki ketojenik diyetinin bir parçası değildir, bu da bağışıklık sistemini risk altında bırakır. Ayrıca vücuttaki iyi ve kötü bakterilerin de bozulmasına neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ağız kokusuna sebep olur.

Vücut ketojenik diyetle aldığı yüksek yağlı yiyecekleri parçaladıktan sonra onları aseton ve asetoasetik asit gibi bileşiklere, keton cisimlere dönüştürür. Vücut doğal olarak kendini dengelemeye ve fazla ketonları nefes yoluyla atmaya çalışır, ancak bu da kötü bir nefes kokusuna sebebiyet verir. Bu tehlikeli bir yan etki olmasa da diyetin olumsuzluklarından biridir.

7. Yüksek kolesterole yol açabilir.

7. Yüksek kolesterole yol açabilir.

Kandaki yağlarda kolesterol bulunur. Yüksek kolesterole sahip olmak kalp hastalığı riskinizi artırabilir. Keto diyeti, protein ve süt ürünleri gibi yüksek yağlı yiyecekler üzerine yoğunlaşır ve bu besinler aşırı yenildiği taktirde yüksek kolesterole yol açabilir.

8. Regl döngüleri düzensizleşir.

8. Regl döngüleri düzensizleşir.

Sağlıklı, normal bir regl döngüsüne sahip olmak vücudunuzun düzgün çalıştığının bir işaretidir. Regl dönemleri ayrıca kadın vücudunu sağlıklı tutan hormonları sağlar. Ketojenik diyetle hızla kilo veren kadınlar depresyon ve anksiyeteye yol açabilecek düzensiz regl döngüleri yaşayabilirler.

9. Sindirim sorunları oluşabilir.

Keto diyeti ishal ve kabızlık ile bağlantılıdır. Meyve, tahıl ve fasulye gibi lifli yiyecekleri yiyememek kabızlığa neden olur. Öte yandan yemenize izin verilen süt, et ve sıvı yağlar gibi yüksek yağlı yiyecekler de bazen ishale neden olur.

10. Halsizlik yaratabilir.

10. Halsizlik yaratabilir.

Birçok insan ketojenik diyete başladığında aşırı halsizlik hissettiğini söylüyor. Vücudun karbonhidrat kaybına alışması için zamana ihtiyacı vardır. Bir yaşam tarzı değişikliğine giderken, yeni bir diyetin ilk birkaç haftasında halsiz ve yorgun hissetmek pek de iyi değildir çünkü bu cesaretin kırılmasına ve aşırı yemeye yol açabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sıvı kaybına yol açar.

11. Sıvı kaybına yol açar.

Keto diyetine başlandığında vücut su ve elektrolitleri farklı şekilde idare eder. Başlangıçta daha az şişkinlik hissedilebilir, ancak bunun nedeni su ağırlığının azalmasıdır. Çoğu durumda, vücudunuzdaki su ve asit dengesini korumaya yardımcı mineraller olan elektrolitlerinizden bazıları azalır.

12. Keto gribi yaşanabilir.

12. Keto gribi yaşanabilir.

Vücut artık karbonhidrat almadığında, enerji yakmaya yardımcı olacak başka kaynaklar arar. Vücut bir süre sonra yeterli miktarda yakacak glikoz üretemez ve ketojenez sürecine girer. Bu vücutta şoka neden olur ve kas ağrısı, yorgunluk gibi gribe benzer semptomlar görülebilir.

13. Vücudun karbonhidratlara da ihtiyacı vardır.

13. Vücudun karbonhidratlara da ihtiyacı vardır.

Karbonhidratlar, besin piramidimizin önemli bir parçasıdır. NHS'ye (Ulusal Sağlık Hizmeti) göre, karbonhidratlar sağlıklı ve dengeli beslenmede vücudun ana enerji kaynağı olmalıdırlar. Özellikle düşük kan şekeri olan insanlar için karbonhidratlar önemlidir çünkü karbonhidratların kan şekeri seviyesini kontrol altında tutmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

14. Uzun süre devam edilmesi zordur.

14. Uzun süre devam edilmesi zordur.

Ketojenik diyet katı bir diyettir ve bu nedenle uzun süre takip etmesi zordur. Bu diyeti yapan insanlar, kaybetmek istedikleri kiloları verdikten sonra normal beslenme alışkanlıklarına geri dönmek zorundadır. Bir başlanıp bir bırakılarak diyet yapmanın iştah artışı ve daha fazla kilo almaya yol açtığı zamanla kanıtlanmıştır ve kilodaki yoğun dalgalanmalar vücut için sağlıklı değildir.

15. Böbrek taşı oluşumunu kolaylaştırır.

15. Böbrek taşı oluşumunu kolaylaştırır.

Ketojenik diyet düşük karbonhidratlı, yüksek yağlı bir diyet olduğundan, işlenmiş et diyetin büyük bir bölümünü oluşturur. Vücut proteini işlerken idrardaki asitliği ve kalsiyumu artırarak böbrek taşı oluşumunu kolaylaştırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kas kaybına neden olur.

16. Kas kaybına neden olur.

Kasın yağdan daha ağır olduğu doğru olsa da, ne kadar çok kasınız olursa o kadar çok kalori yakarsınız. Üç ay boyunca keto diyetini uygulayan kişilerin bacaklarında kas kütlesini kaybı oluştuğu tespit edildi.

Bu olumsuz etkiler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
8
6
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın