Görüş Bildir
Haberler
Her Gün Yaptığınız Ama Yapmayı Derhal Bırakmanız Gereken 6 Şey

Her Gün Yaptığınız Ama Yapmayı Derhal Bırakmanız Gereken 6 Şey

Kadir
23.01.2014 - 03:02

Bunları yapmayın... En çok da kendiniz için.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İnsanlarla Konuşurken Cep Telefonunuzla İlgilenmeyi Bırakın

Hepiniz yapıyorsunuz, hepimiz yapıyoruz. Telefonun yanan ışığını görüyoruz, 'bir dakika buna cevap vermem lazım diyorsunuz' hatta bazen demiyorsunuz bile ve mesaj yazmaya başlıyorsunuz.. 

Yapmayın.

2. Toplantılarda konsantre olun, başka şeylerle uğraşmayın

Odanın en akıllısı olmak aslında çok kolay, odaya en çok konsantre olan ve önem veren kişi, en akıllısı olur. Gerçekten telefonunuzu, tabletinizi, kağıda bişeyler çizdiğiniz kaleminizi bırakır, aklınızdaki o an toplantıyla alakalı olmayan yüzlerce şeyi bir kenara bırakabilirseniz neler kazanacağınıza ve başaracağınıza inanamazsınız.

3. Hayatınızda Fark Yaratmayacak Kişiler Hakkında 2 Kere Düşünün

s1130.photobucket.com

İnanın, vaktini bolca ayırdığınız o çok da alakalı olmayan arkadaşlarınız siz olmasanız da gayet iyi durumdalar. 

Ama gerçek arkadaşlarınız, aileniz, iş arkadaşlarınız sizin ilginizi istiyor. Sizin de ilginizi asıl hak edenler onlar. Onlara zaman ayırın, size bir şey kazandırmayacak kişilerle vakit kaybetmeyin.

4. Tüm Uyarı ve Bildirimlerinizi Kapatın

Size gelen emaili, smsi, whatsapp mesajını ya da tweeti anında görmek zorunda değilsiniz. Ne cep telefonunuzda, ne de bilgisayarınızda..  Kimse sizden bunu beklemiyor. 

Sürekli gelen mesajlar hem konsantrasyonunuzu bozuyor hem de size çok zaman kaybettiriyor. Önemli bir durumu olan zaten telefon eder. 

Uyarıların ve bildirimlerin hepsini kapatın, Kendi belirleyeceğiniz aralıklarla günde 1 ila 4 defa periyodik kontroller yapın. Günlük işlerinizdeki artan performansa inanamyacaksınız.

5. Geçmişin Geleceği Dikte Etmesine İzin Vermeyin

Hatalar önemlidir, ders çıkartın. Kafanıza takmayın. Söylemesi kolay, yapması zor ama tamamiyle sizin elinizde. Hatalardan ders çıkartın, sizin için bir fırsata çevirmeye çalışın ve yeni şeyler öğrenin (çoğunlukla kendiniz hakkında)

Başkası hata yaptığında da anlayışlı olun, affetmeyi bilin. Geçmişin tek görevi sizi eğitmesidir, daha fazlasına izin vermeyin, geleceğinizi belirlemesini engelleyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Hayır" demesini bilin. "Hayır" diyeceğiniz yerlerde "Evet" demeyi bırakın

İş arkadaşlarından, müşterilerden hatta yakın arkadaşlardan gelen istekleri gerçekten reddetmek zordur. Ama aslında hayır demek o kadar da kötü bir şey değil. Gerçekten hayır demek durumundaysanız, karşınızdaki bunu anlayacaktır. Anlamıyorlarsa zaten neden siz onları önemseyesiniz ki? 

Gerçekten hayır demek istediğiniz zaman hayır diyin. Evet diyip, size işkence olacağına ve sizi uzun süre mutsuz etme ihtimalini almaya hiç ama hiç değmez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0