Görüş Bildir
Haberler
Her Derde Deva Enginar

Her Derde Deva Enginar

Elif Altunten
23.05.2014 - 11:09 Son Güncelleme: 23.05.2014 - 14:27

Faydaları saymakla sonu gelmeyen enginar, bu sene çiftçinin yüzünü güldürdü. Yağışların da etkisi ile bereketli bir sene geçiren Bursalı enginar üreticileri, en iyi müşterilerinin hekim ve profesörler olduğunu söyledi.

Yararları saymakla bitmeyen enginara en çok doktor ve profesörler rağbet ediyor. Karaciğer ve safra kesesi dostu olan enginar, vücuttan nikotin, alkol ve yağ atılmasını sağlamanın yanı sıra amonyak ve kolesterolü azaltıp cinsel gücün artmasını sağlıyor. Ateş düşürücü, vücudu güçlendirici ve iştah açıcı özelliği de bulunan enginarın romatizma, ishal, sarılık ve sinirlere iyi geldiği biliniyor.

Türkiye’de en iyi enginarların yetiştirildiği yerlerden bir tanesi olarak gösterilen Bursa Doğanköy’de yüzler gülüyor. Yağışların etkisi ile bu seneki rekolte yüzde 100 arttı. Tanesi toptan 1.5-2 liradan satılan enginar çiftçinin hem yüzünü hem cebini güldürdü. Sabah saatlerinde kestikleri enginarı kendi evlerinin avlusunda işlediklerini belirten üretici Bahattin Fidan ise, ”Ürünlerimizi Bursa’nın en iyi lokantalarına veriyoruz. Kabukları hayvanlara yem oluyor. Göbeğini kurutup çay yapıyorlar. Bunun kolesterole ve şekere iyi geldiği biliniyor. Kabuklarını soyup temizliyoruz. Peşinden vakumlanarak poşetleniyor. Buzhanede saklıyoruz. Köye gelen müşterilerimiz yılın her günü enginar bulabiliyorlar. Karaciğere iyi geliyor. ‘40 günde 40 tane yersen iyi geliyor’ diyorlar” şeklinde konuştu.

haber kaynağı: 365haber.org/sağlık haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın