Görüş Bildir
Haberler
Hedef 40 Yaş Üstü Erkekler: Sosyal Medyadaki Şantaj Paralarıyla Teknelerde Lüks Bir Hayat Yaşayan Çete

Hedef 40 Yaş Üstü Erkekler: Sosyal Medyadaki Şantaj Paralarıyla Teknelerde Lüks Bir Hayat Yaşayan Çete

Batuhan
17.01.2019 - 13:08 Son Güncelleme: 17.01.2019 - 16:47

Sosyal medyanın karanlık tarafını faydalananlar bu kez de başka bir suçla gündeme geldi. Kadın fotoğrafları kullanarak oluşturdukları sahte Facebook hesapları üzerinden 40 yaş üstü erkekleri erotik sohbete çekerek elde ettikleri cinsel içerikli görüntüleri yayma tehdidiyle 500 bin TL’lik vurgun yapan 1’i kadın 4 kişilik şantaj çetesi yakalandı. Çetenin çok sayıda mağduru olduğu, ancak ailelerinden korktukları için şikayetçi olamadıkları belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne başvuran bir kişi, profil ve fotoğraf galerisinde kadın fotoğrafları olan bir kişiyle sohbetleri sırasında cinsel içerikli videolarını gönderdiğini, daha sonra da bu kişinin şantajına maruz kaldığını söyledi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Siber Şube ekipleri araştırma başlattı.

Sahte kadın hesapları açılıyordu

Sahte kadın hesapları açılıyordu

İlk tespitlere göre, çete yaşları 18 ile 22 arasında değişen 1’i kadın 4 gençten oluşuyordu. Çete üyeleri, Facebook’ta farklı kadın isimleri adına sahte hesap oluşturuyordu. Bu hesaplara model ve güzel kadınlara ait hesaplardan fotoğraflar yerleştiriyordu.

40 yaş üstü erkeklere mesaj atarak cinsel içerikli görüntüler istiyorlardı

40 yaş üstü erkeklere mesaj atarak cinsel içerikli görüntüler istiyorlardı

Daha sonra da yaşları 40’ın üzerindeki erkeklere mesajlar atarak bağlantıya geçiyordu. Sohbetlerde olgun erkeklerden hoşlandıklarına vurgu yapıyorlardı. Sohbeti Facebook Messenger, Snapchat ve Skype benzeri sohbet programları üzerinden devam ettiriyorlardı. Ağlarına düşürdükleri kişilere sosyal medyadan elde ettikleri erotik görüntü ve video gönderirken, hedef kişiden de kendileriyle ilgili cinsel içerikli görüntü ve fotoğraf istiyorlardı.

Görüntüleri ailesine göndermekle tehdit ediyorlardı

Görüntüleri ailesine göndermekle tehdit ediyorlardı

Cinsel içerikli video ve fotoğrafın gönderilmesinin ardından şantaj başlıyordu. Parayı vermek istemeyenler aile üyeleriyle tehdit ediliyordu. Görüntü ve fotoğrafları aile üyelerine göndermekle tehdit devam ediyordu. Çete binlerce kişiden 200 ile bin TL arasında para alıyordu. Para veren kişiler tekrar tekrar şantaja maruz kalarak paraları alınıyordu. Polis, mağdur olan çok sayıda kişinin ailelerinden çekindikleri ya da istenen rakamın çok yüksek olmaması nedeniyle şikayetçi olmayı seçmediğini belirledi. Yapılan tespitlerin ardından operasyon kararı alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4 kişi gözaltına alındı

4 kişi gözaltına alındı

Siber Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlediği operasyonda, Kerim T.,(18) Umut C.,(19) Hakan K.,(22) ve Ayfer D’yi(20) Esenyurt’ta aileleriyle kaldıkları evlerde gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda 3 bilgisayar ve cep telefonlarına el konuldu. Bilgisayarlarında yapılan incelemede binlerce kişiye ait bilgiler çıktı. Çetenin vurgun paralarıyla çektikleri ‘Akıyoss’ adını verdikleri video da bulundu.

Vurgun paralarıyla lüks hayat

Vurgun paralarıyla lüks hayat

Çete üyelerinin vurgun paralarıyla tekne gezintileri yaptıkları, eğlence mekanlarında paraları harcadıkları ve lüks bir yaşam sürdükleri belirlendi. Kerim T’nin bir bilişim lisesinde öğrenci, Ayfer D’nin garson, Hakan K’nın hemşire olduğu belirlenirken, Emniyetteki sorgusunun ardından ‘Şantaj’ ve ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla savcılığa çıkarılan 4 kişi, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 4 kişi hakkında adli kontrol kararı vererek serbest bıraktı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
80
31
14
7
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
iotaaquilarea

helal olsun ülkede ne kadar gerizekalı varsa hepsinin dolandırılmasını zevkle izliyorum :)

öküzebakantren

bu tür adamlara ceza vermeyecksin abi.asıl cezayı internetten çükünün resmini ona buna göndermekte sakınca görmeyenlere vereceksin.her hıyara elinde tuzlukla... Devamını Gör

Selma somun

seyine sahip cikacaksin .yoksa coluk cocugun elinde kalirsin boyle