Görüş Bildir
Haberler
HDP’li Vekil Faysal Sarıyıldız: 'Üzerimize Ateş Açıldı'

HDP’li Vekil Faysal Sarıyıldız: 'Üzerimize Ateş Açıldı'

Batuhan
20.01.2016 - 15:21

Sokağa çıkma yasağının 40 gündür devam ettiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde iki zırhlı araçtan aralarında HDP’li Faysal Sarıyıldız ve gazetecilerin de olduğu gruba ateş açıldı. Açılan ateş sonucu İMC TV kameramanı Refik Tekin’in de aralarında olduğu 10 kişi yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cizre’de dün sabah saatlerinde yaralıları ve cenazeleri almak için aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da olduğu bir grup Cudi mahallesine gitti. Serhat Altun, Ahmet Tunç ve Mehmet Kaplan’ın cenazeleri ile 4 yaralıyı alarak mahalleden ayrılan grup, Nusaybin Caddesi’ne geldiği sırada zırhlı araçlar tarafından tarandı

Yaşananları Evrensel gazetesine değerlendiren HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, endişelerini şu sözlerle anlattı:

“Devlet, Cizre’de halka yönelik en vahşi şekilde katliam yapıyor. AİHM’nin kararına karşın hukuk ayaklar altına alınmış durumda. Mahalleden ölü ve yaralıları almak için 20-25 kişilik bir grupla birlikte gittik. 4 yaralı, 3 ölüyü alıp döndüğümüzde, Nusaybin Caddesi’nde 100 metre ilerimizde iki zırhlı araçlar seri şekilde bizi taradılar. Grubun yarısı yaralandı. Bir kısmını hastaneye gönderebildik. Geride kalanların durumu ağır, kan kaybı yaşıyorlar. Yanı başımızda duruyorlar. Hiç ayrım gözetmeden öldürmek istiyorlar. Cizre’de halk katledilmek isteniyor. Bunu söylemek istiyorum. Bu sizinle yaptığımız son görüşme olabilir. Bir daha görüşme şansımız olmayabilir” ifadelerini kullandı.

'Ölen Olursa Sorumlusu Hükümettir'

'Ölen Olursa Sorumlusu Hükümettir'

Meclis’te konuya ilişkin ‘acil yardım’ çağrısıyla açıklama yapan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da partili yöneticilerin İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştüklerini, ancak saldırıdan sonra bir bodruma sığınan ve kan kaybeden yaralılara henüz müdahale olmadığını belirtti.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre, Demirtaş, “Cizre’de şu anda şu dakikada çok büyük suç işleniyor. Milletvekilimiz, belediye başkanımız ve sivil grup ateş altına alındı. Kaymakamın bilgisi dahilinde yaralılara müdahale etmeye gidiyorlardı. Durum çok vahim. Bir bodrumda 10 yaralı var, kan kaybediyorlar. Arkadaşlarımız İçişleri Bakanı ile görüştükten sonra şu an itibariyle ateşin kesildiğini öğrendik. Ama ambulans gidip yaralıları alamıyor. Şu anda kan kaybeden İMC TV’nin kameramanının da aralarında bulunduğu yaralılardan ölen olursa sorumlusu hükümettir” diye konuştu.

Refik Tekin Yaralandı

Refik Tekin Yaralandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nusaybin Caddesi’nde açılan ateş sonucu yaralanan İMC TV Kameramanı Refik Tekin ve muhabir Saadet Yıldız, Cizre’de yasağın başladığı günden itibaren ilçedeki gelişmeleri aktarıyorlardı. Dün yaralanan Tekin, hastaneye kaldırıldı.

AİHM'in tedbir kararı verdiği Altun da ölenlerin arasında

AİHM kararlarına rağmen önceki gün sabah saatlerinde yaralı bir çocuğu kurtarmaya çalışırken vurulan Serhat Altun da yaşamını yitirdi.

AİHM’nin hastaneye kaldırılması için önceki gün verdiği tedbir kararına rağmen Altun’un mahalleden alınması polis ve asker tarafından engellenmişti.

Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
50
43
20
10
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hasomotikom

yırt kendini editör....

ynsemrebagiban

Siktir amına kodumun teröristi sıkışan ve yaralı teröristleri almaya gitti sıkıştı evin içine köpek.

nebukadzee

editör deridn ne senin bu hainlerin haberini yapıyorsun sende onlar gibi Ay yıldızlı bayrağa ihanet içindemisin