Görüş Bildir
Haberler
Hayvanlarınız Siz Evde Yokken Aç Kalmayacak

Hayvanlarınız Siz Evde Yokken Aç Kalmayacak

adem kara
07.03.2014 - 09:16

Lise öğrencisinden mamamatik

Milas'da bir lise öğrencisi, evcil hayvanların evde kimsenin bulunmadığı sırada beslenebilmesi amacıyla cihaz geliştirdi.

Milas Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Aylin Yıldıran, gazetecilere yaptığı açıklamada, beslediği kedi ve köpeklerin evde olmadığı zamanlarda beslenme güçlüğü yaşaması nedeniyle cihaz geliştirmek istediğini söyledi.

Yaptığı çalışmalar sonucunda 'mamamatik' adını verdiği bir cihaz geliştirdiğini anlatan Yıldıran, 'Evimde beslediğim kedi ve köpekler, kimse olmadığı zamanlar aç kalıyordu. Durumlarına çok üzülmeme rağmen elimden bir şey gelmiyordu. Mamaların hepsini evde bıraktığım zaman da çabuk tükeniyordu' dedi.

TÜBİTAK'ın okullarında bilimsel faaliyetlerin geliştirilmesi için verdiği destekten yararlandığını ifade eden Yıldıran, sistemin hayvanın hareketine duyarlı olduğunu dile getirdi.

Yıldıran, 'Sistemin haznesine önceden mama ekleniyor. Evcil hayvan sahibinin yapacağı iş bununla sınırlı. Kedi veya köpek acıkıp mama kabının sistemin önüne geldiğinde üzerinde bulunan hazneden, harekete duyarlı sensör sayesinde belirlenen ölçüde mama veriliyor. Böylece hayvanınız buradan yiyebiliyor' diye konuştu.

Yıldıran, geliştirdiği cihaz için patent başvurusu yapacağını kaydetti.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/yasam/297487-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın