Görüş Bildir
Haberler
Hayır Diyememeyi Alışkanlık Haline Getirip Sürekli Sevilip Onaylanmak İsteyen İnsanlar Hakkında Biraz Konuşalım!

Hayır Diyememeyi Alışkanlık Haline Getirip Sürekli Sevilip Onaylanmak İsteyen İnsanlar Hakkında Biraz Konuşalım!

Aburoski
23.01.2020 - 16:44

Kendimize adaletsiz davranmayalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aranızda mutlaka "hayır diyemeyen" insanlar vardır. İçinde bulunduğumuz çevreyle daha uyum içinde bir yaşam sürdürmek, çatışma ortamının içerisinde yer almamak için "hayır" demekten korkarız.

Bu risk durumuyla karşı karşıya kalmamak için çoğu zaman da isteklerimizi ve tercihlerimizi bir kenara bırakabiliyoruz.

Çünkü hayır demeyerek, bulunduğumuz çevrede onaylanıp sevildiğimizi düşünürüz. Aslında küçüklükten itibaren bu öğretilen bir şeydir. Başkaları tarafından sevilme zorunluluğu. Bu nedenle sürekli bir sevilme durumunun içerisinde yer almak istiyoruz.

Bu durum hayatımıza yerleştiğinde bir süre sonra kendi isteklerimiz önemsizleşir, duygularımızı savunamaz hale geliriz. Bu da belki de insanın kendisine yapacağı en büyük kötülüklerden birisidir.

Bu derece Pollyannacılık oynamak sevileceğiniz anlamına da gelmiyor. Bu nedenle Asertif olmakta fayda var. Kendinizi öne çıkarıp, gerçek kimliğinizle taleplerinizle var olmalısınız.

Bu derece Pollyannacılık oynamak sevileceğiniz anlamına da gelmiyor. Bu nedenle Asertif olmakta fayda var. Kendinizi öne çıkarıp, gerçek kimliğinizle taleplerinizle var olmalısınız.

Bu noktada bu öneriler işinize yarayabilir; 

Bu kadar iyi olmayı bırakın.

Gerçekte ne hissediyorsanız ve ne düşünüyorsanız söyleyin.

Kendinizi ifade etmenizle dünya sizden kopup galaksi değiştirmeyecektir.

Gerçek, açık ve dürüst olmak diğer insanların sizden beklediklerini düşünüp ona uygun davranmasından çok daha basit ve kolaydır.

Diğer insanların da aynı sizin gibi karşı fikirlere sahip olmaya ve bunları açıkça ifade etmeye hakları vardır.

Kendinize bir fikre katılmıyorsanız bunu açıklıkla söylemeye, kendiniz için gerektiğinde karşı çıkmaya izin verin. Ve aynı hakkı karşınızdakine de tanıyın.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Hayır" demek sizin için kötü bir kelime olmasın. Taleplerinize önem vermelisiniz çünkü siz bunlarla bu dünyada var olursunuz. Hayır diyememek bir yandan da kendinize güvenmediğiniz anlamına da gelir. Bırakın insanlar sizi isteklerinizle, sizi siz olduğunuz için kabul etsin. Ekstra bir çabaya girmeyin!

66.media.tumblr.com

Aynı zamanda "hayır diyemeyen" insanlar belki alınacak ama bir nevi kukla gibilerdir. Sürekli başkaları tarafından yönetilirler.

Kafanızın içindeki ezgiyle dans edin.

Sizden istenen şeyi yapmak istemiyorsanız net olarak “Hayır” deyin.

“Evet” dediğinizde gerçekten bunu istediğinizden ve karşılığında bir şeyler beklemediğinizden emin olun.

“Hayır” demeye çalışın; kendinizi açıkça ifade edin.

Kaynak

Son olarak; Unutmayın, insanlar hayır cevabını verenlere saygı duyarlar. Bu eşittir gerçekliktir. Asla hayır demekten korkmayın! Siz hayır kelimesiyle varsınız...

Siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
13
4
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lestat

Sevdiğim bir sözdür; Bugüne kadar hep iyi niyetimden kaybettim, zamanla iyi niyetimi de kaybettim. İnsanların duygularınızı stres topu niyetine kullanmasına ... Devamını Gör

gzd_q

Sevdigim insanlari kirmamak icin mutlu etmek icin kendi isteklerimi hep yok saydim ve sonuç mu sonuç paspas olarak göruldüm en sevdklerim tarafından

Ahmet Burma

Kimseye hayır diyememek sadece size değil çevrenizde size değer veren insanlara da zarar verir.