Görüş Bildir
Haberler
Haydarpaşa Garı'ndan Sürgüne Gönderilen Ermeniler Anıldı

Haydarpaşa Garı'ndan Sürgüne Gönderilen Ermeniler Anıldı

adem kara
24.04.2014 - 13:07 Son Güncelleme: 24.04.2014 - 13:33

İlk Anma Haydarpaşa'da

1915 olaylarının yıldönümü için İstanbul'da buluşan Ermeni diasporasının temsilcileri, 99 yıl önce Ermeni aydınların sürgüne gönderildiği Haydarpaşa Tren Garı'nda anma töreni düzenledi.

Geçtiğimiz yıla kıyasla daha kalabalık olduğu gözlenen anma etkinliğine, diaspora temsilcilerinin dışında insan hakları aktivistleri de katıldı.

Anma etkinliğine katılan yaklaşık 50 kişilik grup, sürgüne gönderilen Ermenilerin fotoğraflarını taşıdı.

Etkinlikte konuşan Ermeni Genel Hayırseverler Birliği (Armenian General Benevolent Union/AGBU) Avrupa Sözcüsü Nicholas Tavitian, yaşananların üzerinden 99 yıl geçtiğini belirterek, özellikle İstanbul'daki törenlere, diasporadan giderek çok daha fazla kişinin katılmaya başladığını söyledi. Tavitian, 'Mücadelemize destek veren tüm Türklere teşekkür etmek, istiyoruz' dedi. Tavitian, Erdoğan'ın açıklamalarını ise yetersiz bulduğunu söyledi.

Tavitian'ın ardından söz alan, Ermenistan'ın ilk Dışişleri Bakanı ve muhalefet lideri Raffi Hovhannisyan da, Erdoğan'ın açıklamalarının söz oyunundan ibaret olduğunu savundu.

Açıklamasını Ermenice ve İngilizce yapan Hovhannisyan, 'Bugün aydınlarımızın ölüm yolculuğuna çıkarıldığı yerde onları anıyoruz' diye konuştu.

1915 olaylarını anma etkinliği akşam saatlerinde Taksim'de düzenlenecek gösteriyle devam edecek.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/ilk-anm...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0