onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
'Hayata Dönüş' Davasında Yargılanan Mahkûmların Beraati İstendi

'Hayata Dönüş' Davasında Yargılanan Mahkûmların Beraati İstendi

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ümraniye Cezaevi'ndeki ölüm orucu eylemlerine son vermek gerekçesiyle başlatılan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan ‘Hayata Dönüş’ operasyonuyla ilgili davada savcı, sanıkların çoğunun beraatını ya da haklarındaki davanın düşmesini istedi.

Ümraniye Cezaevi'ndeki ölüm orucu eylemlerine son vermek amacıyla 2000 yılının Aralık ayında başlatılan ve biri asker 4 kişinin ölümü, birçok kişinin de yaralanmasına neden olan 'Hayata Dönüş Operasyonu' davasında, savcı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Buna göre ifadesi alınamayan 71 kişinin dosyasının ayrılmasına, hayatını kaybeden 31 kişi ile hayatta olan 297 sanık hakkındaki davanın düşmesi istendi.

Anadolu Adalet Sarayı 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve o dönem Ümraniye Cezaevi'nde yatan 399 mahkumun 'İsyan, patlayıcı madde bulundurmak ve adam öldürmek' gibi suçlardan sanık olarak yargılandığı davanın 94. duruşmasına, başka suçtan tutuklu sanık Tülin Solban ve sanık avukatları katıldı.

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Sezai Öztürk, mahkemeye 3 sayfadan oluşan esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Operasyondan önce mahkumlara megafonla anons yapılıyor

Savcının mütalaası

Savcı, esas hakkındaki mütalaasında, 71 sanık hakkında yakalama emirlerinin infaz edilemediği ve savunmalarının alınamadığı gerekçesiyle dosyalarının ayrılmasını, yargılama aşamasında hayatını kaybeden 31 sanık hakkında davanın düşürülmesini, 297 sanık hakkında ise 'Cezaevi idaresine silahlı ayaklanma', '6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet', 'Patlayıcı madde bulundurmak' ve 'Kasten yaralama' suçlarından zaman aşımı süreleri dolduğu gerekçesiyle davanın düşmesine karar verilmesini talep etti. Bu kişiler hakkındaki adam öldürmek suçlamasının ise beraat istendi.

Avukatlar, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak için süre isterken, başka suçlardan tutuklu sanıkların duruşmaya getirilerek savunmalarının mahkeme huzurunda alınmalarının talep ettiler.

Mahkeme heyeti, hakkında yakalama kararı bulunan sanıkların yakalama emirlerinin infazının beklenmesine, İstanbul il sınırları içinde tutuklu olan sanıkların mütalaaya karşı savunma yapmaları için duruşmada hazır edilmesine, İstanbul dışında olanların ise SEGBİS ile savunmalarının alınmasına karar verdi. Duruşma 9 Kasım tarihine ertelendi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam