Görüş Bildir
Haberler
Hangi Efsanevi Hollywood Filmi Seni Anlatıyor?

etiket Hangi Efsanevi Hollywood Filmi Seni Anlatıyor?

Osman Avcı
09.10.2014 - 18:20 Son Güncelleme: 10.10.2014 - 16:53

Dünyanın en iyi, en efsanevi filmlerinden hangisi tam olarak seni anlatıyor?

1. Bir Türk yönetmen seçerek başlayabilirsin!

2. Anlamını bilmene gerek yok, sadece kulağına hoş gelen ya da sana ilginç gelen bir sinema terimi seç!

3. Sence şu adamlar nereye gidiyor?

4. Daha genel bir soruyla devam edelim.. Sence hangi kadın ifadesinden daha çok korkulması gerekir?

5. Şu hayatta gideceğin yol önemli! Sen de bir yol seç!

6. Tarantino'suz Hollywood testi olmaz! Bir Tarantino suratı seç!

7. Hayatının en kötü gününü geçirdin diyelim. Buna tepkin nasıl olacak?

8. Arkadaş grubunun hangi tipisin?

9. Son soru: Doktor Emmett Brown'la DeLorean'ın içindesin ve bir tarih gireceksiniz! Hangi zaman dilimine gitmek istiyorsun?

"Scarface" çıktı!

Sen çok hırslı-ihtiraslı birisin. Kazanmak için her şeyi yapabilirsin; her yol mübah yani. Şüphecisin de, sırtını duvardan başkasına yaslamazsın. Ancak senin böyle olmanda çok geçerli sebeplerin var. Bir kere yokluğun ne demek olduğunu iyi biliyorsun ve güçsüz kalır ya da başarısız olursan kimsenin yüzüne bakmayacağını da çok iyi biliyorsun: Tecrübeyle sabittir! Bu yüzden hep zirvede, hep zinde kalmalısın, ki kalabiliyorsun da. Çünkü The world is yours my little friend ;)

"Fight Club" çıktı!

Seni anlatan en doğru kelime: Asi! Herkes kendi önüne konulanı yemekle meşgul ve bu durumdan hiç kimse şikayetçi değil. Sense bu gidişe bir dur diyen, oyunbozan ve zurnanın zırt dediği deliksin. Ayrıca sen eşsiz de değilsin. Süprüntü ya da pislik de değilsin. Sen sadece sensin ve bu hayatta başına gelenlerin hiçbir nedeni yok, ey tarihin ortanca çocuğu!

"The Godfather" çıktı!

Sen büyük sorumlulukların insanısın ve hayatın kurgusu sana göre şu: Kafandaki idealler ve bunları gerçekleştirmene engel olan sorumluluklar. Ancak gerçekten 'büyük' ve 'olgun' bir insan olduğun için, sorumluluklar adına ideallerinden anında vazgeçer ve ardına dönüp bakmazsın bile. Çünkü ailenin sana ihtiyacı var. Ayrıca dışarıdan baktığında çok güçlü görünebilirsin evet; ama çoğu zaman ne yapacağını bilmiyorsun. Ama dedik ya, sen büyük insansın; sevdiklerin uğruna acımasız ve gaddar da olabiliyorsun. Gerçek erdem bu!

"Pulp Fiction" çıktı!

Öncelikle sen oldukça absürt bir kişiliksin. Sözlerin çoğu kişi için saçma ve anlamsızdır, çünkü onların kulakları senin sözlerini anlayabilecek kadar eğitimli değildir. Bu absürtlük aslında tüm hayatına sirayet etmiş; yapacak bir şey yok, sen böylesin. Başına gelen olaylar da aynı derecede saçma. Hatta diyebiliriz ki, çölde kutup ayısına denk gelen bedevi bizzatihi sen olabilirsin :)

"The Big Lebowski" çıktı!

Senin en temel özelliğin, bilmiyoruz söylemeye gerek var mı, pek tabii ki aylaklığın. Sana 100 yıl dokunmasalar ve önüne yemeğini getirseler, hiç dışarı çıkmaz ve 100 yıl yatıp uyursun, öyle bir tembellikten bahsediyoruz burada. Hatta Azrail gelse ve dese ki, 'senin canını almaya geldim'; 'üff şimdi kim ölecek ya' dersin, o derece. Kısacası, varsa aylaklığın bir kitabı sen yazmış olabilirsin. Zaten aylaklıktan başka, yapacak daha mühim ne var ki? Pardon yemek ve uyku da var DUDE :)

"The Shawshank Redemption" çıktı!

Sen kapana kısılmış bir insansın. Ayağında da bir sürü saçma sapan pranga var. Özgürlüğün elinden alınmış, şöyle ya da böyle. Hakısızlığa da uğramışsın ve hala da uğruyorsun. Kaçmak istiyorsun kaçamıyorsun; koşmaksa hepten hayal! Ancak kıvrak zekayla, masumiyet birleştiği zaman, hiçbir hapishane insanı içeride tutamaz, ki seni de tutamayacak. Sen sadece böyle hep temiz kal, yoksa tünel kazacak çakı çok!

"İyi, Kötü ve Çirkin" çıktı!

Sen insan siluetlerinin hepsini yansıtıyorsun. Çünkü gerçek insansın ve gerçek insanlar masallarda ya da pembe dizilerde anlatıldığı gibi net iyi veya kötü değildir; hepsinden azar azar vardır ve önemli olan hangisinin ağır bastığıdır. Çirkin ve kötü tarafların var kabul (kimin yok ki); ama iyi hep bir adım önde sende.

"Yüzüklerin Efendisi" çıktı!

Senin sınavın Hüküm Dağı'ndan büyük: Hem çok çeşitli, hem de girift... Ama en büyük mücadelen kendi iradenle. Bu mücadelede, nice koçyiğitler yere serildi, hey gidi! Ancak sen hem Aragorn kadar doğuştan lider, hem Gandalf kadar bilge, hem de Frodo kadar dirayetli olduğun için, bu irade sınavından AA ile geçecek, kötülüklere en güzelinden 'You shall not pass' çekeceksin! 5. günün şafağında doğuda seni bekliyoruz. Hadi!.. :)

"Star Wars" çıktı!

Senin için en önemli olan şey, iç huzuru! Çünkü iç huzurunu yakayalayabilirsen, biliyorsun ki, force'u da elde edebileceksin. Evet içinde çelişkileri yaşamıyor değilsin, bazı zamanlar karanlık tarafa geçtiğin de oluyor. Ama bu evrende cidden tutanacak bazı anlamlı şeyler de var. Kısaca Darth Vader kadar kara, Luke kadar beyaz, Yoda kadar bilge, Leia kadar zarif ve Han Solo kadar karizmatiksin... May the Force be with you!

"The Matrix" çıktı!

Şurası çok net, bazı insanlar mavi hapı alıp ilizyonlarla dolu olan sahte uykularına devam ederken; bazıları da kırmızı hapı alıp gerçeklere... ama acı verici gerçeklere tanık oluyorlar. İnsanlar yaptıkları seçimler kadardır ve sen kırmızı hapı alan taraftasın, gerçeklere gözünü asla kapamıyorsun. Cehaletin mutluluk olduğunu kabul etsen de, saf gerçeğe asla yüzünü dönemiyorsun. Çünkü senin varoluşun bu, ey seçilmiş kişi!

"Geleceğe Dönüş" çıktı!

Sen her devrin adamlarından değilsin! Devri, yani zamanı kendin yönetiyorsun, kendine uyduruyorsun. Bir nevi kendi kendinin efendisisin. Hayatta zorluklarla karşılaşsan da, hatalar yapsan da yolundan sapmıyorsun; zira sapmanın yarattığı zaman kırılmasıyla oluşabilecek alternatif gelecekler sana göre değil. Unutma, hatalarını düzeltebilmeni sağlayacak 1.21 gigawattlık dev enerji senin içinde! Hem gideceğin yerde yola ihtiyacın yok!

"Sil Baştan" çıktı!

Sen aşk insanısın. Ama böyle cıvık aşk böcüklerinden asla değil; aşkın felsefi bir tarafının olduğuna inanıyor, aşkı gerçek anlamıyla yaşamak istiyorsun. Sana göre yapılan hatalardan asla geri dönüş yoktur; insan hafızasını bin kere silse bile aynı şeyleri bin kere tekrarlar. Önemli olan aşkın kıymetini bilip, onu asla tüketmemektir. Ve ne kadar kötü söz söylenirse söylensin, onun arkasından 'bekle, gitme' diyebilmektir. Bu, gurursuzluk değil; bizzatihi cesarettir!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
573
191
187
168
62
61
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pınar Merve

Sil Baştan çıktı. Şaşırmadım:) Sen aşk insanısın. Ama böyle cıvık aşk böcüklerinden asla değil; aşkın felsefi bir tarafının olduğuna inanıyor, aşkı gerçek an... Devamını Gör

ÖzLem Canverdi

hmmmm :)) Yüzüklerin Efendisi Çıktı! Senin sınavın Hüküm Dağı'ndan büyük: Hem çok çeşitli, hem de girift... Ama en büyük mücadelen kendi iradenle. Bu mü... Devamını Gör

Aslı Güneş

"Yüzüklerin Efendisi" çıktı! Senin sınavın Hüküm Dağı'ndan büyük: Hem çok çeşitli, hem de girift... Ama en büyük mücadelen kendi iradenle. Bu mücadelede, ... Devamını Gör