Görüş Bildir
Haberler
Hangi Dedektifle Aynı Zekayı Paylaşıyorsunuz?

etiket Hangi Dedektifle Aynı Zekayı Paylaşıyorsunuz?

Osman Avcı
04.09.2014 - 17:15 Son Güncelleme: 05.09.2014 - 15:01

Dedektifler, Sinema/Dizi dünyasının vazgeçilmezleridir: Ayrıntıcılardır, iyilik savaşçılarıdır; ama en önemlisi oldukça zekilerdir. Peki siz, hangi dedektifle aynı zekayı paylaşıyorsunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Birisi hakkında bilgi edinmeniz gerekiyor. Peki ama nasıl?

2. Bir yerden, bir yere gidiyorsunuz. Peki sizin aracınız ne?

3. Ekip çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz?

4. İnsanlar...

5. Peki ya, hangi peynir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Başarınızı neye borçlusunuz?

7. İşyerinizde/okulunuzda yalaka bir tip var. Kuyu kazma, laf taşıma, patronluk taslama gibi rezil özelliklere de sahip. Bu vatandaşa nasıl bir tavır takınırsınız?

8. Bir filmin en heyecanlı yerindesiniz. Arkadaşınız arıyor ve filmin sonunu ağzından kaçırıveriyor. Bu durumda ne yaparsınız?

9. Son soru: Bir "duygu" seçin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Sherlock" çıktı!

"Sherlock" çıktı!

Siz tam anlamıyla bir dahisiniz. Deha olmak içinse asla kastırmadınız; aksine böyle olmayı da hiç istemiyorsunuz: Şurası bir gerçek ki, zekanızın hep cefasını çektiniz, hiç sefasını süremediniz. Yine de içten içe bu zekadan gurur duyuyorsunuz, gurur duyuyorsunuz ki ukalalığa vuruyorsunuz. Yakışıyor da size. Yoksa sizin gibi bi' 'ukala dümbeleği' çok dayak yer, ey 221B Baker Street'in en iyi suç çözeni :)

"Rust Cohle" çıktı!

"Rust Cohle" çıktı!

Siz tam bir 'true detective'siniz. Gerçek hayattaki insanlar, kurgudaki gibi mükemmel değillerdir çünkü. Zaafları vardır, hataları da. Geçmişleri çok parlak değildir onların. Gerçekçisiniz kısaca ve gerçeklere asla arkanızı dönmüyorsunuz. Filozofsunuz ayrıca, konuştuklarınız tüm kulakların için geçerli olsa da, insanlar hayalci ve kendini aldatmayı çok sevdiğinden bu sözleri anlamaz. Ayrıca sıkıntılı birisiniz. Öyle ki, havayı beğenmezseniz, gökyüzüyle kavgaya tutuşursunuz. Sıkıntılı insan iyidir, iyi; takılmayın siz başkalarının sözlerine!

"Jack Bauer" çıktı!

"Jack Bauer" çıktı!

Siz tam bir işkoliksiniz. Çalıştığınız kişilerden de aynısını bekliyorsunuz; ama nerdeee! Ayrıntıcı ve mükemmeliyetçi olduğunuzu da söylemek gerek. Bu yüzden insanları darlamakta sınır tanımıyorsunuz; ancak böyle olmak zorundasınız, çünkü şeytan her daim ayrıntıda gizlidir. Yoksa siz de bilirsiniz 'ipimle kuşağım' insanı olmayı. Tezcanlısınız da ayrıca ve aceleci. Dilinizdeyse tek söz: 'And Now!'

"Galip Derviş" çıktı!

"Galip Derviş" çıktı!

Sizin en öne çıkan özelliğiniz, pek tabii ki, titiz olmanız. Kire, pise asla dayanamaz; yıkanırken bile damacana su kullanırsınız. Obsesifsiniz yani. Aslında 'Ben obsesif değilim, dünya çok pis (her anlamda)' diyorsunuz ve de çok haklısınız. Ayrıca sizinkisi asla kas gücü değil! Başarınızı zehir gibi bir zekaya borçlusunuz ve böylesi daha makbuldür!

"Hank Schrader" çıktı!

"Hank Schrader" çıktı!

Sizi anlatan en iyi kelime 'güçlü'. Yılmıyorsunuz asla! İnatçısınız ve hep kafanızın dikine gidiyorsunuz. Sizi yolunuzdan döndürmek, deveye hendek atlamakla eş. İyiniyetlisiniz, hep iyisini düşünüyorsunuz; ancak varoluşunuzdan gelen şüpheciliğiniz defalarca bunun aksini kanıtladı: 'İnsan kötüdür'. Ayrıca çok babacan-anaç bir tavrınızın olduğunu da söylemek gerek. Sizin yanınızda duran kendini güvende hisseder hiç şüphesiz. Doğruyu söylüyoruz, şüphelenmenize hiç gerek yok :)

"Fox Mulder" çıktı!

"Fox Mulder" çıktı!

Bu hayatta en mühim şey, cevaplar değil; sorduğun doğru sorulardır. Çünkü cevabı değiştiren şey de sorunun bizzatihi kendisidir. Sizse doğru soru sormanın el kitabını yazacak cinsten birisiniz. Bu soruları doğru sorabildiğiniz için dünyanın en iyi analizcisi olmanız kuvvetle muhtemel. Bu yüzden karakter tahlilleriniz asla şaşmaz. Ayrıca size laf ebesi demek, sizi 12'den vurmak demektir. Çünkü size laf yetmez, tam bir demogoji ustasısınız yani, ey en karışık, en X dosyaların insanı :)

"Behzat Ç." çıktı!

"Behzat Ç." çıktı!

Siz, bu taşına bakılası Ankara'nın en koca yürekli amirisiniz. Şarkı-türkü deyince aklınıza Neşet'ten başkası gelmez, rakı-bira dibine kadar içilir, hesaplarıysa hep siz ödersiniz. Adaletlisiniz ayrıca, bu çivisi çıkmış dünyada. Hep kaybediyorsunuz, hep yeniliyorsunuz ve fakat daha iyi kaybetme, daha iyi yenilme mottosundan bir dakika ayrılmıyorsunuz. En sevmediğiniz insan tipiyse 'saçma sapan' konuşanlar. Onlar her daim okkalı bir küfürü hak eder. Son olarak, 'LA' Los Angeles'ın kısaltması değildir la :)

"Tango ve Cash" çıktı!

"Tango ve Cash" çıktı!

Siz iki kişiliklisiniz. Bazen Tango kadar nazik, klas, elit ve entelektüel; bazense Cash kadar kafasına göre, rahat, serseri olabiliyorsunuz. Çünkü biliyorsunuz ki, her ortamın kendi içinde kuralları vardır ve taksiciye Umberto Eco'nun çıkan son kitabından ve oradaki alımlama estetiğinden bahsedemezsiniz :) Ancak bu iki kişiliğinizin de ortak bir özelliği var: Çapkınlık. Güzele dayanamıyorsunuz; çünkü onlara aşırı derecede zaafınız var ve bundan gurur duyuyor, omuzlarınızdan öpüyorsunuz :)

"L" çıktı!

"L" çıktı!

Tüm zamanların en karizmatik dedektifi olmanız pek bir olası. Kafanız zehir gibidir, çalışmadan bir dakika duramaz; Bu kafayla dezavantajları anında avantaja dönüştürürsünüz. Ayrıca merak sizin için anahtar kelime. Bilinmezliğe, bulmacalara, çözümsüz sorulara oldukça ilgilisiniz, çözebildiğinizden olsa gerek. Hepsinin ötesinde oldukça saf olduğunuzu söylemek gerek. Çünkü etrafınızda Brütüs'ler bulunmakta ve bu Brütüs'lere lütfen dikkat!!11

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
373
178
72
58
30
26
8