Görüş Bildir
Haberler
Hammade İhalesi Yapılamayınca Ehliyet Kartı Stokları Tükendi

Hammade İhalesi Yapılamayınca Ehliyet Kartı Stokları Tükendi

Batuhan
10.06.2014 - 17:43

Hammade İhalesi Yapılamayınca Ehliyet Kartı Stokları Tükendi

İstanbul’da hammadde ihalesi yapılmadığı için basımı duran ehliyet kartları stoklarda da tükendi. Sadece birkaç ilçede kalan ehliyet kartları için arayan vatandaşlara randevu verilmiyor; “Daha sonra tekrar arayın” deniliyor.

Ehliyet kartı sıkıntısının Türkiye’nin bütün illerinde yaşandığı açıklandı. Maliye Bakanlığı’nın, ehliyetlerin basıldığı, yurtdışından ithal edilen hammadde için yeni ihale yaptığı, hammaddenin Türkiye’ye ulaşmasının ardından yeni ehliyet kartlarının basılacağı duyuruldu.

Ehliyet kurslarına devam ederek sınavları başarıyla geçen vatandaşlar ehliyet kartları için başvurmaya geldikleri Emniyet Müdürlüklerinde “Şu an sürücü belgesi kartı yok. Daha sonra tekrar arayın” cevabıyla karşılaşıyor.

Türkiye’nin bütün illerinde yaşanan ehliyet kartı sıkıntısı yüzünden yeni ehliyet alacakların yanı sıra, ehliyetini kaybedenler de mağdur. Bir çok vatandaş, stoklarında ehliyet kartı kalan başka illere giderek başvuru yapıyor.

Türkiye’deki ehliyetlerin dünya standartlarıyla aynı seviyeye getirilmesi için planlanan çalışma nedeniyle, eski ehliyetlerin yapıldığı hammadde için ihale açılmadığı belirtildi. Ancak yeni ehliyetlere geçmek için bürokratik işlemlerin uzun sürmesi nedeniyle eldeki stokların hızla eridiği, bu nedenle son günlerde artık ehliyet kartı bulunmadığı açıklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 20 gündür Türkiye’nin bütün illerinde yaşanan sıkıntıyla ilgili yaptığı çalışmada, Maliye Bakanlığı ile irtibata geçtiği ve durumu bildirdiği, Maliye Bakanlığı’nın da, sıkıntının önüne geçmek için kısa bir süre önce yeni bir hammadde ihalesi açtığı söylendi.

İhaleyle ilgili prosedürlerin tamamlanmasının ardından, yurtdışından gelecek olan hammadde ile Darphane’de yeni ehliyet kartlarının basılacağı, Mal Müdürlüğü aracılığı ile Emniyet Müdürlüklerine verileceği duyuruldu.

Yetkililer, vatandaşları uyararak, sürücü kurslarından alınan sertifikaların ehliyet yerine geçmeyeceğini, Karayolları Trafik Kanunu’nun 36. maddesine göre “Ehliyetsiz araç kullanmanın” cezasının da 1.462 lira olduğunu söylediler. Ehliyet kartı sıkıntısının önümüzdeki günlerde çözülmesinin beklendiği vurgulandı. 

(DHA)

Kaynak: http://zete.com/hammade-ihalesi-yapil...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın