Görüş Bildir
Haberler
Halilhodzic'in Derdi Bitmiyor!

Halilhodzic'in Derdi Bitmiyor!

Batuhan
20.08.2014 - 14:53

Halilhodzic'in Derdi Bitmiyor!

Trabzonspor'un teknik patronu Vahid Halilhodzic, UEFA Avrupa Ligi play off turu öncesi basın karşısına çıktı.


Vahid Halilhodzic'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri;

'Tam 37 gündür Trabzonspor'dayım. Bu zamanda yaklaşık 365 günlük olaylar yaşandı. 35 gündür tesislerden dışarı çıkamadım. Bu kadar sıkıntılı bir süreç olacağını düşünmüyordum. Bazı olayların daha erkenden hazırlanmış ve halledilmiş olmasını bekliyordum ve yarınla birlikte resmi maçlar başlıyor. Maalesef bir hazırlık maçıyla gelebildik ve bir çok sıkıntılarım var, düşünmem gereken konular var'.

'Bu maç için iki takım tam anlamıyla hazır olmayabilir. Son transferlerin hepsi maalesef UEFA listesinde yer alamadı. Bu maç dün oyuncularıma söylediğim gibi, bizim için için çok önemli. Başkanımızın bizden ricası bu turu geçmemiz yönündeydi. bu nedenle takımın arzu ve isteğine, takım ruhuna dayanarak yapmamız gerekiyor. Bu şekilde davranırsak maksimum gücümüzü sergileriz'.

'Bir kaç gündür rakip takımı izliyoruz. Hatta yardımcı antrenörlerim rakip takımı iki maçta izleme fırsatı buldu. Rakibin olumlu-olumsuz yönlerini inceleme fırsatımız oldu. Tabii lige onlar daha erken başladılar ve 10 maça çıktılar neredeyse. Bu yönden avantajlılar. Sezon başını iyi geçirmemiş olsalar bile, her maçlarını izledim ve iyi bir takım gözlemledim, rakip kısacası iyi bir takım. Bir çok fırsata giren bir takım. Nerdeyse her müsabakada bir penaltı kazandıklarını gördüm. Defansif anlamda, birebir mücadelede de çok başarılı bir oyuncu grubu. Rakibimizin bu kadar avantajlı yönüne rağmen biz elimizden geleni ve mucizeyi yaratmayı düşünüyoruz. İki maç sonunda rakibimizi elemeyi düşünüyoruz. Hatta zor olacağını söylesem bile biz bunu başaracağız'.

Daha sonra soru-cevap kısmına geçilen toplantıda, Avrupa Ligi'ndeki hedeflerinin sorulması üzerine deneyimli teknik adam şunları söyledi;

'Şu anki durumda bir hedef belirlemek zor olabilir. Bazen biliyorsunuz ki sohbet ederken, kendini koruma adına cümleler kurulabilir. Şunu söyleyebilirim size, 2 ay sonra bu müsabakayı gerçekleştirmiş olsak, bugünden daha farklı şeyler söyleyebilirim. Muhtemelen herkesin bu takımdan bir çok beklentisi var. Muhtemelen Vahid hocanın elinde sihirli değnek varmış gibi bir haftada her şeyi düzeltebileceğini düşünmüş olabilirler. Ancak bugün vaziyet neyse odur. Biliyorum geçen sene Avrupa kupalarında Trabzonspor çok iyi bir tavır sergiledi. Bu sene ne olur, söylemesi zor. Tabii ki Rostov takımını elersek bizim açımızdan moral ve güç açısından çok iyi olur, büyük bir enerji kaynağı olur. Bu turu geçersek, Avrupa'da bu sezonki beklentileri o zaman konuşabiliriz'

Rostov karşısında mucize arayacakları sözünü açması istenen Halilodzic bu konuda açıklama yaparken yine takımın durumunun olumsuz olduğunu ifade etti ve 'Büyük bir başarı olur, mucize olur. Tek maç oynadık ve kazanamadık. onlar en azından 10 maç yaptı, liglerine başarılar. 5-6 maç birlikte oynamış olsak bu kadro ile, bu paylaştığım sözler tamamen farklı olabilirdi. Bu elimdeki kadro geçen ayın 13-15'inde olsaydı, bu süreçte bu oyuncularla çalışmış olsam Rostov'u kesin eleyeceğimizi söylerdim. Ancak hepinizin bilmesi gerekiyor ki, maalesef takımımız hazır değil. Şuan Mehmet Ekici gibi bir oyuncuyu katabilseydim, ya da sakat olan Özer elimizde kalabilse şu an durum farklı olurdu. Bunu bilmelisiniz ki bir takım yaratmak, oyun anlayışı kurmak 5-10 günde yapılacak bir iş değildir. Biliyorsunuz ki Avusturya'ya bir oyuncu grubu getirdim ama şu anki oyuncu grubu tamamen farklı. Bunlardan da 1-2'si yeni başladı. Gazteciler değil, Trabzonspor sevdalısı olarak kimseyi bu yönde tatmin edemediğim için bugün gerçekleri söylemek zorundayım. Kariyerim boyunca hiçbir zaman bu kadar süre içinde bu kadr sıkıntıyla mücadele etmek zorunda kalamadım. Trabzon'a ilk geldiğim süre dahil. 40 gündür sıkı bir şekilde çalışıyoruz ve muhteşem bir iş çıkarttık 10 güğn içinde 9 oyuncu transfer ettik. Belki hızlı gelişti ama bu süreyi mükemmel atlattık. Dediğim gibi Avusturya kampından sonra İbrahim beyle bir görüşmemiz oldu, başkanımla tam anlamıyla gerçek bir görüşmem oldu. Konu; transferler ve kulübün içinde sportif anlamda nasıl organize olacağımızdı. Bunu söyleyebilirim v garantisini verebilirim ki mükemmel şekilde birlikte çalıştık. Yanımızda genç oyuncumuzun Avusturya'daki ilk idmanı ile bugünkü idmanını izledim, çok büyük bir fark var, büyük bir gelişim sergiledi. Bu sadece 1 aylık süreçte oldu. Futbolda 1 ay çok kısa bir süredir, hiç bir şeydir. Bir çok insan ve en önemlisi taraftarımızın benden çok beklentisi var. Ben sadece gerçekleri konuşurum, takımın durumu bu ve ben de bunları söylüyorum. Her şey şeffaf şekilde, her gün gazetecilere rapor veren Trabzonspor bünyesinden birileri var. Şu an gülmeniz hiç hoş değil (bazı gazetecilerin gülmesi üzerine)' diye konuştu.

Bir soru üzerine Malouda konusunda da konuşan başarılı teknik adam 'Bu onuda pişmanlık yaşamıyorum. Başka şekilde olsa farklı bir uygulama yapardım ama iş işten geçmişti. Bugün Rostov karşısında oynayacak durumda olsaydı bu beni çok mutlu ederdi. Çok iyi bir oyuncu ve kişilik transfer ettiğimizi düşünürdum. İyi futbolcu ve iyi kişiliğe sahip olmak Trabzonspor açısından en önemlisidir. Bu konuda ilk kez konuşuyorum ama olaydan 5 dakika sonra tüm gazetecilerin haberinin olduğunu biliyorum. Bu konuyu tartışacak ve konuşacak insanlar başlkanımız veya hocamızdır. Herhangi biri bu konuyu dile getiremez. Ben de hoca olarak bunu zamanını bekliyorum. Malouda çok büyük bir profesyonel hata yaptı. Raporumu hazırladım ve bu rapor doğrultusunda cezanın verilmesi için. Malouda'nın bu davranışı beni şaşırtmadı bu kulüp içinde daha önce 2 hoca ile de aynı sıkıntıları yaşadı. Chelsea, milli takımda ve Lyon'da da yaşadı bu durumu. Yani başımızdan geçen bu olay, Malouda tarafından kurgulanmış bir şeydi. Bir gün öncesinden maddi yönden her şeyi halletmiştik, alacakları ödenmişti ve farklı bir yere gitmek için çare üretmesi gerekiyordu, o da bunu yaptı. Ben daha fazla bilgi vermek istem,yorum çünkü raporumu hazırladım. Herkes bu saatten sonra kendi sorumluklarını üstlenecek. Bu konuda daha çok konuşmak istemiyorum. Bu konu benim için unutulmuştur, kapatılmıştır' dedi.

Başka bir soru üzerine transferleri hakkında konuşan ve yabancı oyuncularına ateş püsküren Halilodzic, '4 yabancı ve 5 Türk oyuncu transfer ettik. Bazı durumlarda hassas olabiliyoruz. Avusturya kampı sonrasında dünyanın her yerinde olduğu gibi transfer listemi ve gitmesini istediğim oyuncuları hazırladım. Yerli ve yabancı listesini hazırladım, ancak kariyerim boyunca karşılaşmak istemediğim bir durumla karşılaştım. Gitmek istemeyen, gitmek için müthiş paralar isteyenler... Bu beni şaşırttı, benzer olay yüzünden Constant listeye giremedi. Bu nedenle bir kaç oyuncuya sinirliyim, bunlar da yabancılar. Onlara kulüp çok iyi niyetli davrandı, paraları ödendi ama UEFA'ya liste vermemiz gerekiyordu ve onlar bunu koz olarak kullandılar, şantaj olartk kullandılar. Bu kişilere bu nedenle çok sinirlendim. Trabzonspor'a gelen oyuncuların kişilik ve ahlaki yönden incelenmesi gerektiğini söyledim başkana. Maalesef hepsi para için geliyor ama bunun karşılığında kulübe karşı sorumlu davranmaları lazım. Ancak bir çoğu tamamen tersini uyguluyor. Sadece Celutska adam gibi, saygılı bir şekilde gitti' dedi.

'Transfer için belki 1-2 oyuncu daha gelebilir ama hangi mevkiiye'? diyerek bu konunun ucunu açık bırakan Halilodzic, 'İlk günden beri bir çok oyuncu başarıyla ilerleme kaydetti, elimizdeki yerli oyuncuların yabancılar kadar iyi konuma gelecekse, neden yabancı oyuncu alalım? Yaptığımız transferlerde hata yaptık mı, şuan bunu söylemek hata olabilir. Ama bazı oyuncular sınıra yakın performansla geldiler. Örneğin Cardozo gibi. Bunu da şu şekilde yorumluyorum; Cardozo 2-3 ay sonra hazır olacak. Bazıları yarın hemen hazır olacak diye düşünüyor. O yüzden sizlerin ve taraftarın karşısında gerçekleri söylemem gerekiyor. Cardozo'dan her maçta 5 gol atma beklentisi olmasın. 2 ay sonra çok farklı bir Trabzonspor olacak. Takım içindeki ruhumuz heyecanımız geçen seneden daha iyi. Geçen sene yabancı yerliler ve kategori sayamayacağım bir grup. Dikleşme, kıskançlık durumları olmuş. Buna rağmen 4. bitirmeleri de mucize. Avrupa'da güzel bir performans sergilemişler. Ben farklı bir şey gerçekleştirmeye çalışıyorum. Bu takımın bir numarası oyuncu değil, bu takımın bir numarası, takım. Her idmanda ilerleme sergilediğimizi görüyorum ama zamana ihtiyaç var' ifadelerini kullandı.

Ajansspor

Kaynak: http://www.radyospor.com/Futbol/17954...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0