Görüş Bildir
Haberler
Haldun Taner Ödülü Berna Durmaz'a

Haldun Taner Ödülü Berna Durmaz'a

Ulaş
03.05.2014 - 13:17

Haldun Taner Ödülü Berna Durmaz'a

Bu sene 27. kez düzenlenen Haldun Taner Öykü Ödülü'nün sahibi 'Bir Fasit Daire' öykü kitabıyla Berna Durmaz oldu

Milliyet gazetesinin 27.’sini düzenlediği 2014 Haldun Taner Öykü Ödülü’nün bu yılki sahibi 1972 doğumlu öykü yazarı Berna Durmaz oldu. Doğan Hızlan başkanlığında Neslihan Önderoğlu yazmanlığında Demet Taner, Semih Gümüş, Ayfer Tunç, Prof. Handan İnci ve Cemil Kavukçu'dan oluşan Seçiciler Kurulu, Berna Durmaz’ın Can Yayınları’ndan çıkan 'Bir Fasit Daire' adlı yapıtını ödüle değer buldu. Seçici Kurul, ödül gerekçesini şöyle açıkladı: “Öykücülüğünde giderek artan bir ivmeye sahip olan Berna Durmaz’ın öykülerindeki bütünlüklü ve özgün kurgu dünyası, karakter yaratmadaki dil becerisi nedeniyle bu yılki Haldun Taner Öykü Ödülü’nün yazarın ‘Bir Fasit Daire’ adlı kitabına verilmesi uygun görülmüştür.'

Durmaz ödülü kazanmasıyla ilgili olarak, 'Çok çok önemli biri Haldun Taner, adımın onun adıyla birlikte anılmasından dolayı çok mutlu oldum. Umarım bundan sonra da ona layık olurum,' dedi.

'Bir Fasit Daire', öyküleri 1995 yılından bu yana Kopuş, Adam Öykü, Notos ve Sözcükler gibi dergilerde yer alan, Berna Durmaz’ın 'Tepedeki Kadın' ve 'Bir Hal Var Sende'den sonra üçüncü öykü kitabı. Kasaba ve kenar mahallelerden insanları, kendi özgün anlatımıyla, yöresel konuşma dillerini kullanarak tasvir eden Berna Durmaz'ın bu kitabında 13 öykü bulunuyor. Durmaz, öykülerde bir Roman mahallesinde olup bitenleri ele alıyor. Özgün kurgusuyla dikkat çeken kitapta aynı kahramanlar, farklı öykülerin içinde yer alıyor.

Ağustos 2013’te Aylak Adam Yayınları’nca hazırlanan 'Bağzı Şeylere Öyküler-Gezi Parkı Öyküleri' adlı öykü seçkisinde bir öyküsüyle yer alan yazar, Alakarga Yayınları’nın Ocak 2013’te yayımladığı 'Karla Karışık- Kış Öyküleri Seçkisi'ne de bir öyküsüyle katıldı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdikten sonra aldığı pedogojik formasyonla öğretmenliğe başladı. Yazar halen bir devlet okulunda öğretmen olarak çalışıyor.

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyetsanat.com/haberler...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0