Güvenlik, Eğitim, Suç, Sağlık ve Daha Fazlası! Türkiye'nin Dünyadaki Yerini Gösteren 20 Grafik
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Güvenlik, Eğitim, Suç, Sağlık ve Daha Fazlası! Türkiye'nin Dünyadaki Yerini Gösteren 20 Grafik
Uluslararası kurum ve kuruluşlar düzenli olarak pek çok farklı konuda ve alanda istatistiksel çalışmalar yürütmekte ve sonuçlarını paylaşmaktadır. Ben de bugün sizler için ülkemizin yer aldığı, güncel raporlardan faydalanarak dünyadaki yeri ve konumlarını gösteren grafikleri bir araya getirdim.
Not: İstatistikler çoğunlukla OECD verilerine dayanmaktadır ve yıllık bazdaki verilere göre sıralanmıştır. Bazı raporların yıllık tekrarının olmadığı görülmektedir. Dolayısı ile en güncel rapor paylaşılmaya çalışılmıştır. 2013'ten günümüze yer alan verileri görebilirsiniz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1) OECD ülkelerinde erkeklerin ve kadınların boş vakit aktivilerindeki zaman dağılımları. 15-64 yaş aralığında yapılan bu araştırmada OECD ortalamasının altında yer alıyoruz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2) OECD ülkelerinde hayat-iş dengesi arasındaki dağılımları gösteren bir istatistik. Maalesef burada 0.0 puana sahibiz.
3) OECD ve partner ülkelerde 18-24 yaş arasında okula gitmeyen veya iş hayatına katılmayan genç kesimin cinsiyete göre yüzdesel dağılımları
4) OECD ve partner ülkelerde yapılan gün içerisinde profesyonel iş dışında yapılan işlere ayrılan zaman grafiği
5) OECD ve partner ülkelerdeki verilere göre yüksek öğretime yeni başlayan öğrencilerin STEM katılımlarını gösteren grafik
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6) OECD ve partner ülkelerdeki GSMH içinde kişi bazında yapılan sağlık harcamalarının gösterildiği grafik.
Bu grafik de yukarıdaki verilere bağlı olarak harcanan rakamları gösteriyor. OECD ortalaması 4002 dolar. Türkiye kişi başı 1088 dolar harcama yapıyor.
7) Bu grafik, lise veya dengi okullarda bulunan bilgisayarların rakamlarını gösteriyor.
Yukarıdaki grafiğin devamında ülkemizin günlük internete erişim yüzdelerinde de düşük sıralarda yer aldığını görüyoruz.
8) OECD ve partner ülkelerde, 2017 yılı verilerine göre yeni öğretmen olan kişilerin yıllık bazda maaşları, 10 yıl sonrası ve aktif iş süresi ile birlikte hesaplanmış.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
9) Bu grafikte OECD içinde seçilen ülkelerde işçilerin sendikalara katılım oranı yer alıyor. Türkiye %6.3 ile en düşük yüzdeye sahip ülke. Veri 2015 yılına ait.
10) 2016 yılındaki mobil veri kullanım oranlarına göre OECD ülkelerinin dağılımı yer alıyor.
11) 2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre OECD ve partner ülkeler içindeki 1000 kişi başına düşen hastane yatağı sayısı şu şekilde sıralanıyor.
12) 2015 yılında OECD ülkeleri arasında yapılan bu çalışmaya göre kişi başı GSYİH yüzdesi olarak çevre hava kirliliğine bağlı erken ölümlerin maliyeti hesaplanmış.
13) World Economic Forum'un yaptığı bir analize göre geleceğin eğitim açısından süperstarları olabilecek ülkeler şu şekilde listelenmiş ve aralarında Türkiye de var.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
14) OECD ülkeleri arasında cinsiyetlere göre işe katılım yüzdeleri sıralanmış. Türkiye'de toplam erkek nüfusunun %70'i, kadın nüfüsunun ise %30'u iş hayatına katılmış durumda.
15) Aşağıda dünya genelinde göçmenlerin ve suç oranlarına ilişkin bir grafik yer alıyor. Veriler 2015 yılına ait. Türkiye'ye gelen göçmenlerin suç oranı diğer ülkere göre yüksek bir konumda.
16) 2014 yılına ait bu grafikte 1 yıl içerisinde doktora diplomasını alan kişi sayıları yer alıyor. Zirvede ABD var.
17) Bu grafikte OECD ülkeleri ile katılımcı diğer ülkeler arasında eğitim düzeylerine göre bir araştırma yer alıyor.
18) Sağlık ile ilgili bir başka grafiğimiz de antibiyotik kullanımı ile ilgili. Türkiye tüm ülkeler arasında büyük bir farkla birinci sırada yer alıyor ve OECD ortalamasının iki katından biraz fazla bir rakama sahip.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
19) Avrupa'nın kültür haritalarının yer aldığı bir araştırmada, ülkelerin günlük ortalama TV izleme süreleri çıkarılmış. Türkiye'de yaşayan bir kişi günde ortalama 4 saatin üzerinde televizyon izliyor.
20) Son istatistiğimiz de 30 bin kişiyi aşkın bir toplulukla yapılan araştırmanın sonucunu içeriyor. Burada, üç ana kategoride temel bir döküm var: İnternet'e erişim, güvenlik ve duyulan güven.
Peki siz ülkemizin dünyadaki konumu ve bu veriler hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşın!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Arama Motoru Optimizasyonu, İnternet Pazarlama ve Eğitim konuları ile yakından ilgileniyorum. Aynı zamanda gezmeyi çok seviyorum!
Web sitem: http://metehanyesilyurt.com
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Türkiyeyi bulmak için hep sona baktım bu kadar umutsuzum. Bi sefer baktım bulamadım meğer en üstteymiş oda antibiyotik kullanımı