Görüş Bildir
Haberler
'O TIR'ın Kayıtlara Göre Gümrükten Çıkışı Yok'

'O TIR'ın Kayıtlara Göre Gümrükten Çıkışı Yok'

Onedio Medya
04.01.2014 - 11:18 Son Güncelleme: 04.01.2014 - 13:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gümrük Bakanı'ndan TIR Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 'Bu günlerde sözü edilen taşıma yapan TIR olduğu söylenen aracın gümrük kapılarından bizim kayıtlarımıza göre çıkışı söz konusu değil' dedi.

“Devlet sırrı” denilerek aratılmayan TIR konusunda bir açıklamada Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'dan geldi.

Ümraniye Rizeliler Derneği tarafından Beykoz Kasrı'nda düzenlenen dayanışma gecesine katılan Yazıcı, TIR’da, askeri mühimmat ele geçirildiği yönündeki iddialara ilişkin, Suriye'ye açılan kapıların belli statü içinde faaliyet gösterdiğini belirterek, 'Suriye'de içi karışıklıklar olmadan önceki bir faaliyeti yok. Yani gümrük kapılarımızda komşu ülkede güvenlik sorunu başladığı günden itibaren biz, Suriye'ye açılan gümrük kapılarımızın çalışmasını yeni kurallara bağladık. Bakan onayı ile bağladık. Burada da vatandaşlarımızın güvenliği öncelikli' dedi.

Yazıcı 7-8 ay önce yardım amaçlı, giden malzemelerin sevkine belirli koşullar altında izin verildiğini belirterek, 'Ama bu silah olayları olunca; Yemen’de gündeme geldi, Mısır’da gündeme geldi. Biz oraların basınlarını da takip ettik. Dolayısıyla bu olaylar veya bu söylemler, bu tartışmalar başladığı günden itibaren, yardım taşıyan araçları mutlaka risk değerlendirmesi içine alıyoruz. X-raydan geçiriyoruz. Dolayısıyla bu günlerde sözü edilen, taşıma yapan TIR olduğu söylenen aracın, gümrük kapılarından bizim kayıtlarımıza göre çıkışı söz konusu değil' dedi.

Bir gazetecinin MİT’in aracı teslim etmediği iddiası yönündeki soruya ise Bakan Yazıcı, olayın o boyutunu bilmediğini ifade ederek, 'O tamamen İçişleri Bakanlığı’nın görev, yetki ve sorumluluk sırasında. Zaten bakanlığım onun açıklamasını yaptı' şeklinde konuştu.

Yurt Gazetesi

Kaynak: http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0