onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Gül Hastalığı Bulaşıcı mıdır? Gül Hastalığı Nasıl Olur?

Gül Hastalığı Bulaşıcı mıdır? Gül Hastalığı Nasıl Olur?

Şebnem Sucu
23.08.2021 - 09:00

Gül hastalığı rozasea, erkeklere oranla kadınlarda sık rastlanan bir cilt hastalığıdır. Stres, yoğun sıcaklık, sıcak banyo ve aşırı egzersiz gibi faktörlerin tetiklediği gül hastalığı, ilerleyen evrelerde yüzde kan damarlarında anormalliklere neden olmaktadır. Cilt hastalıkları dendiğinde genellikle bir bulaşıcılık söz konusu olduğundan dolayı gül hastalığı bulaşıcı mıdır merak konusudur. Peki, toplumda yaygın görülen gül hastalığı bulaşıcı mıdır? Gül hastalığı nasıl olur? İşte bilinmesi gerekenlerle ilgili haberimiz...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Gül hastalığı herkeste gelişebilir, ancak genellikle açık tenli ve orta yaşlı kadınlarda sık görülür. Hastalık kişilerin görünümlerini etkilediğinden genellikle moral bozar ve utanç kaynağı haline dönüşebilir. Kullanılan bazı ilaçlar (kortikosteroidler ve bazı tansiyon ilaçları gibi) aşırı sıcaklık, saunalar, soğuk algınlığı ya da ateş benzeri tıbbi durumlar gül hastalığını alevlendirerek durumun daha kötü bir hal almasına neden olabilir. Aynı zamanda bazı vakalarda gözleri etkileyerek göz kapaklarında iltihaplanmaların gelişmesine yol açabilir. Peki, gül hastalığı bulaşıcı mıdır? Gül hastalığı nasıl olur? İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

GÜL HASTALIĞI NASIL OLUR?

Gül hastalığı sıklıkla yüz bölgesinde görülen, ancak vücudun farklı bölgelerinde de gelişebilen bir cilt hastalığıdır. Yüzde kızarıklığı yanı sıra belirgin kan damarları gelişebilir. Aynı zamanda bu cilt hastalığı kırmızı, küçük irin dolu sivilce benzeri şişlikler üretebilir. Zamanla sırt ve göğüs bölgesinde oluşabilir ve çevresine doğru dağılabilirler. Bahar aylarının gelmesi ile etkisi görülen gül hastalığı, oluştuğu bölgede kepeklenmelere neden olabiliyor. Bazı durumlarda da karın bölgesinde gül şeklini andıran pembemsi lekeler ile ortaya çıkabiliyor. 

Gül hastalığı kimi zaman yüzün orta kısmında kalıcı bir kızarıklığa yol açar ve burun yanaklarda şişkin kan damarlarına sebep olabilir. Gül hastalığı bulunan kişilerin cildinde bir sıcaklık ve hassaslık söz konusu olabilir. Hastalığın seyrinde artış meydana geldiğinde burun üzerinde kalınlaşmaya bağlı bir şişme görülebilir. Bu durum genellikle erkeklerde görülmektedir.

GÜL HASTALIĞI BULAŞICI MI?

Gül hastalığı bulaşıcı bir özelliğe sahip değildir. Yani temas yolu ya da farklı yollarla gül hastalığı kişiden kişiye bulaşmamaktadır. Kişilerin yaşamını gerek bulaşma korkusu gerekse görünümü ile olumsuz etkileyen bu hastalığın tedavisi için çok sayıda hasta hastanelere tedavi için başvuru yapmaktadır. 

GÜL HASTALIĞI TEDAVİSİ

Kalıcı bir hastalık olmasına rağmen hastalık kontrol altına alındığında kişilerin cilt yüzeyinde bir rahatlama meydana gelebilir. Tedavi sürecinde önerilen bazı ilaç, krem ve jellerin yanı sıra hastalığı alevlendiren aşağıdaki olgulardan kaçınmak gerekir. Bunlar;

• Baharatlı yiyecekler 

Sıcak içecekler

• Güneş

• Stres

• Aşırı egzersiz

• Damarların genişlemesine neden olan ilaçlar

• Cilde zarar verecek temizlik ve bakım ürünleri

İyileşme süreci zor olan gül hastalığı, uygun tedavilerle ve gerekli kontrollerle kontrol altına alınabilir. Böylelikle hastalığın belirtileri minimum seviyeye iner.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın