Görüş Bildir
Haberler
Vücudun Bir Yerinde Bağımsızlığını İlan Ederek Utandıran 15 Soruna Özel Doğal Çözümler

Vücudun Bir Yerinde Bağımsızlığını İlan Ederek Utandıran 15 Soruna Özel Doğal Çözümler

Ah şu uçuklar, oraya yerleşir, tekrar tekrar çıkar. Peki ya saç diplerindeki kepek? Hangi şampuanı kullanacağını şaşıranlardansanız daha doğal çözümlere yönelmenin vakti gelmiştir belki de.

NOT: Tavsiyeleri uygulamadan önce mutlaka uzmana danışın.

1. Ağız kokusu

Ağız hijyenine ve doğru diş fırçalamaya ek olarak kokuları nötralize etmek için bir avuç anason, rezene tohumu, maydanoz veya nane çiğneyebilirsiniz. Bir başka seçenek ise, bir bardak su, bir çay kaşığı kabartma tozu ve birkaç damla nane yağı ile gargara yapmak.

2. Diş lekeleri

Sigara, çay, ve kahve lekeleri dişlerin en büyük suçluları! Dişteki bu lekeleri 'oil pulling' yöntemiyle yok edebilirsiniz. Her sabah dişlerinizi fırçalamadan önce hindistan cevizi yağını ağzınızda 5-15 dakika arası dolaştırın. Daha sonra yağı tükürüp dişlerinizi fırçalayın.

3. Uçuk

Bu küçük kabarcıklar çirkin ve acı verici değil mi? Hem de günlerce orada öylece kalabiliyorlar! Onları dudaklarınızın etrafından daha hızlı yok etmek için günde birkaç kez lokal olarak hindistan cevizi yağı kullanın. Ayrıca bağışıklığınızı arttırmak için çinko bakımından zengin besinler tüketin ve ilaç için uzmana danışın.

4. Vücut kokusu

funnyjunk.com

Bazılarımızın her gün duş alsa bile ortaya çıkan kendine has, baskın bir vücut kokusu vardır. Bu güçlü kötü kokudan kurtulmak için soğan, sarımsak ve işlenmiş gıdalardan kaçının, bunların hepsi ter ve vücut kokusunu artırır. Bolca su için; daha fazla maydanoz, nane yiyin ve adaçayı için.

5. Geğirme

Bazı ortamlarda beklenmedik zamanda gelen geğirme isteği oldukça utanç verici olabiliyor. Bu rahatsız edici durumdan kurtulmak için zencefil çayı içebilir ya da yeme şeklinizi değiştirebilirsiniz: Daha yavaş yemek yiyin.

6. Gaz çıkarma

Gaz problemlerini çözmek için daha fermente edilmiş yiyecekler yiyin veya probiyotik alın. Ayrıca, sindirimi düzenlemek ve şişkinliği azaltmak için bitkisel çaylar içebilirsiniz.

Gaz problemlerini gidermede etkili daha fazla öneri için:

7. Ayak kokusu

Ayaklarınızı yerleştirebileceğiniz bir kovada suyu, biraz sirke ve tercih edilen uçucu yağlarla birleştirin. Ayakları yirmi dakika boyunca bu suyun içinde bekletin. Ardından kurulayın.

8. Tırnak mantarı

8. Tırnak mantarı

Tırnaklarınıza büyük bir antifungal ve antiviral ajan olan seyreltilmemiş çay ağacı yağı sürebilirsiniz.

9. Ciltteki çatlaklar.

9. Ciltteki çatlaklar.

Kadınlar çatlaklarıyla da güzel! Ama illa da geçirmek istiyorum diyorsanız bu izlerin görünümünü azaltmak için, aloe vera jeli kullanın veya shea yağı, vanilya yağı, hindistan cevizi yağı ve E vitamini gibi malzemelerle hazırlanan ev yapımı bir vücut losyonu uygulayın.

10. Varis

10. Varis

Varis ciddi sağlık durumlarının gelişmesine yol açabilir. Doktorunuzun önereceği egzersizler varisli damarları azaltmanın en iyi yoludur. At kestanesi ekstraktının da genişlemiş damarların görünümünü azaltmada faydalı olabileceği söylenmektedir.

11. Gül hastalığı (Rosacea)

11. Gül hastalığı (Rosacea)

Ağrı, duyarlılık ve şişlik bu durumun en yaygın semptomlarından bazılarıdır. Alkol alımınızı sınırlandırmak veya tamamen kesmek, hastalığı azaltmanın en etkili yollarından biridir. Lavanta, okaliptüs, kekik, biberiye ve papatya gibi uçucu yağlar iltihaplarla savaşabilmektedir.

12. Siğiller

12. Siğiller

Etkilenen bölgeye günde birkaç kez hint yağı uygulanması, anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri nedeniyle iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilir. Elma sirkesini siğil düşene kadar uygulayabilirsiniz.

13. Yüz kılları

13. Yüz kılları

Üç ay boyunca düzenli olarak kullanıldığında lavanta ve çay ağacı yağı şaşırtıcı sonuçlar verebiliyor. Ayrıca yoğurt ve zerdeçaldan yapılmış zerdeçal maskesi, yüzdeki kılları daha ince ve daha yumuşak yapabiliyor.

14. Kepek

Kepek ve kaşıntılı saç derisinden kurtulmak için, elma sirkesini lokal olarak kullanın; bu durum, bakteriler ve durumdan sorumlu mantarı öldürür. Şampuanınıza lavanta, biberiye, kekik ve papatya gibi esansiyel yağlar eklemek de yardımcı olabilir.

15. Tavuk derisi (Keratosis Pilaris)

15. Tavuk derisi (Keratosis Pilaris)

Genetik olan ve tamamen geçme ihtimalinin olmadığı bu cilt sorununu biraz olsun hafifletmek için cildinizi kuru şekilde keseleyin (yumuşak bir fırça ile). C vitamini tüketimi de cildiniz için önemli.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
64
11
8
7
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kadir Onay

. Herpes Simplex Virus Type 1, 2 ve 3 lezyonlarının tekrarını önler ve bu lezyonların iyileşmesini de hızlandırır. Yine virüsün şiddetini de azaltır. Ağrıy... Devamını Gör

Cıngıl Beng

Dudak uçuğu bende yılda iki defa çıkar ve nefret ettirmiştir, son zamanlarda dokunmayıp akışına bıraktığımda uçuk büyümeyip 3-4 güne gidiyor, size tek tavsiy... Devamını Gör