Görüş Bildir
Haberler
Grevdeki Greif İşçilerine Polis Müdahalesi

Grevdeki Greif İşçilerine Polis Müdahalesi

adem kara
10.04.2014 - 09:10 Son Güncelleme: 10.04.2014 - 13:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Baskında gözaltına alınmamış Greif işçileri fabrika çatısında...

İstanbul’da 2 aydır grevde olan Greif işçilerine bu sabah polis müdahale etti. Müdahale sonrası işçiler gözaltına alındı.

Hadımköy’de bir çuval fabrikasında üretimi durdurarak, yaklaşık 2 aydır grevde olan Greif işçilerine, Çevik Kuvvet ekipleri sabah erken saatlerde müdahalede bulundu.

İş marinalarıyla dış kapıyı kıran çevik kuvvet polisleri fabrikaya girdi. Müdahale sonrası 91 işçinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan işçilerin Arnavutköy Devlet Hastanesine ve Eyüp Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü, Eyüp’teki işçiler arasında yaralılar olduğu öğrenildi. Darp edilerek gözaltına alınan işyeri temsilcisi Engin Yılgın’ın kafasında kırıklar olduğu kaydedildi. Gözaltına alınan işçiler ise Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüyor.

Fabrikanın çatısında ise 15 işçinin eylemi ise devam ediyor.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve DİSK Genel sekreteri Arzu Çerkezoğlu fabrikaya ulaştılar. İşçilerle görüşmeye çalışıyorlar.

Ne olmuştu?

Greif grubuna bağlı Sunjüt işletmesinin Hadımköy Fabrikası’nda toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamadığı için işçiler fabrikayı 12 Şubat’ta işgal etmişlerdi.

İşçiler, taşeron işçilerin kadroya alınması, yılda dört ikramiye ve yüzde 30 zammın kendileri için “kırmızı çizgi” olduğunu belirtmişti.

Bugüne kadar Boğaziçi Köprüsü de dahil pek çok yerde eylem gerçekleştirmişlerdi.

İMC

Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2014/04/10/gr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0