Görüş Bildir
Haberler
Görmez, IŞİD'i 60-70'lerin Sol Hareketlerine Benzetti

etiket Görmez, IŞİD'i 60-70'lerin Sol Hareketlerine Benzetti

Ulaş
27.01.2016 - 18:16 Son Güncelleme: 28.01.2016 - 08:59

IŞİD'i ve eylemlerini eleştiren Mehmet Görmez, '1300-1400 yıldır kendi inancına Ezidi diyen insanlar bu topraklarda varlıklarını sürdürebilmişlerse' ifadesini kullanarak, bunun İslam'ın ve Müslümanların birlikte yaşama ahlakından ve hukukundan kaynaklandığını söyledi. İslamın radikalleşmediğini, radikalliğin İslamlaştığını öne süren Görmez, IŞİD'i, 60-70'lerin sol hareketlerine benzetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet Aylık Dergi'nin 301. sayısında, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez'in, IŞİD üzerine bir söyleşisi yer aldı. Görmez, IŞİD'e katılanların profilini üç grupta açıklamaya çalıştı. Bunların savaş bölgelerinde şiddetin gölgesinde yaşayan gençler, Avrupa'da dışlanmış Müslüman gençler ile İslam dinini seçerek, onu da kimlik bunalımı yaşayan Müslümanlardan öğrenenler olduğunu ileri sürdü. Görmez, bu kişilerin İslamı, 'kültürsüzleşmeye en yatkın yorum biçimi olan ve uçlarda yer alan' dini akımlardan beslendiğini anlattı.

60-70'lerin sol hareketlerine benzetti

60-70'lerin sol hareketlerine benzetti

Dünyadaki radikal muhalefet hareketlerinin İslamın selefi yorumlarından meşruiyet arayışı içinde olduğunu iddia eden Görmez, IŞİD'e yönelen kişiler ile 60-70'li yılların sol devrimcileri ile karşılaştırmada bulundu. Görmez, 'Altmışlı, yetmişli yıllarda nasıl ki öfke dolu radikal isyan hareketleri kendilerini sol devrimci ideoloji ile özdeşleştirdiler ise bugün de radikal isyan hareketleri, neoselefilik akımı altında özellikle İslam'ın cihat anlayışını yanlış anlayıp yorumlayarak her türlü şiddet ve vahşete meşruiyet bulmaya kalkışıyorlar' şeklinde konuştu.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
334
95
54
24
16
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
don quijote

Ne kadar gereksiz bir kurum şu diyanet. Dinle felan alakası yok bunların. İktidarın dini sömürü yapması için bir araç. Adamlar iktidara çalışıyor. Biber gazı... Devamını Gör

Hoca sen bu konulara fazla kafa yorma en iyisi olanı da yakacaksın. Kim kimle sevişebilir bunlara odaklan sen. Bildiğin yerden devam.

TC Meriç Tensi

La yuru git pis herif, solu agzina almak senin haddine mi. Cocuk tacizcisi sapik guruh. Ustelik hirsizssin, zulaladigin 23 milyon nerede onu soyle once asagi... Devamını Gör