Görüş Bildir
Haberler
Google: ''Yaptığınız Her Hareketi Takip Ediyoruz''

Google: ''Yaptığınız Her Hareketi Takip Ediyoruz''

Caner
16.04.2014 - 10:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'dan Bomba İtiraf!

ABDli internet devi Google, Salı günü gizlilik poliçesini yeniledi. Yenilenen poliçeye eklenen yeni bir madde ile Google, yaptığımız her hareketi izlediğini itiraf etti. İşte o madde:

'Otomatik sistemlerimiz sizin e mailleriniz dahil içeriklerinizi, arama sonuçlarınızı uyarlayıp spam ve virüslerden temizlemek, size daha iyi neticeler sunabilmek için analiz ediyor. Bu olay içerik gönderildiğinde, alındığında ya da depolandığında gerçekleşiyor'

Bu maddeye göre Google, kişisel bilgisayarımızdan, Android işletim sistemi yüklü telefonumuzdan, Google hesabı yüklü herhangi bir internet tarayıcısı ya da Coogle Chrome üzerinden yaptığımız her hareketi takip ediyor. G-mail hesabı ile çalışan herhangi bir uygulama, her dakika Google'ın analizinden geçiyor.

Bir diğer ilginç madde ise Google uygulamaları üzerinden gerçekleştirdiğimiz her hareket ve yüklediğimiz her veri için Google'a otomatik olarak kullanım lisansı verdiğimize dair olanı. Bu maddeye göre, Google yüklediğimiz her veriyi kullanma hakkına sahip.

Google'a e-mailleri izlediği gerekçesiyle 2013'de dava açıldı. Davacı gerekçesi olarak gizliliği ihlal yasalarını gösterdi. Fakat geçtiğimiz ay mahkeme dava hakkında takipsizlik kararı verdi.

Habertürk

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/teknoloj...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0