Görüş Bildir
Haberler
Google Play'in Yeni İzin Sistemine Dikkat

Google Play'in Yeni İzin Sistemine Dikkat

Onedio Medya
14.06.2014 - 11:04 Son Güncelleme: 14.06.2014 - 12:19

Google Play'in Yeni İzin Sistemine Dikkat

Google Play'in bu yeniliği işinizi kolaylaştırıyor olabilir ancak ciddi bir de riski var!

Google, geçtiğimiz günlerde Google Play mağazasında yaptığı bir değişiklikle izinleri gruplar şeklinde göstermeye başladı. Ancak bu işlev uygulamaların istedikleri izinleri görmeyi kolaylaştırsa da, bazı risklere yol açabilir.

Android Police'in yaptığı incelemeye göre eskiden, uygulamalar Google Play'de güncelleme aldıklarında, yeni izinler hakkında kullanıcıya bir uyarı gösteriliyordu. Yeni sistemde ise kullanıcıya sadece yeni bir izin grubu eklenmesi halinde uyarı gösteriliyor. Bunun anlamı, uygulamaları otomatik olarak güncellediğinizde, siz farkında olmadan izinlerin eklenebilmesi.

Android Police'e göre yeni izin kategorileri eklenmediği sürece ilk bakışta bunu fark etmeniz mümkün olmuyor. Örneğin arama kaydını okuma izni olan bir uygulama, kendisine arama yapma izni eklediğinde, bu değişikliği içeren güncellemeyi yüklerken herhangi bir uyarı almıyorsunuz. Google Play'deki bu yeni işlev ortaya çıkmadan önce, her yeni izin için bir uyarı gösteriliyordu.

Değişiklik, uygulamaların tüm izinleri, hiç fark ettirmeden kullanabileceği anlamına elbette gelmiyor. Tekrarlamak gerekirse yeni iznin, daha önceden kullanıcı tarafından onaylanmış bir gruba ait olması gerekiyor.

Kullanıcı olarak bize düşen ise uygulamaları yüklerken, izin gruplarının altında neler bulunduğuna daha dikkatli bakmak.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/google-p...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın