Görüş Bildir
Haberler
Google'dan Tarihi İtiraf

Google'dan Tarihi İtiraf

yelda kahveci
01.01.2014 - 15:51

Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Sosyal ağların yükselişini öngöremedik'

Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt şirket olarak sosya medyanın yükselişini öngörememelerinin tarihi bir hata olduğunu söyledi. Schmidt Bloomberg televizyonuna verdiği röpörtajda bunun yaptığı en büyük hata olduğunu itiraf etti. Schmidt 2014 yılına ilişkin öngörülerine açıkladığı programda şunları söyledi:

'Bugüne kadar yaptığım en büyük hata, sosyal ağların yükselişini öngörememdi. Bizim bu konudaki savunmamız; o dönem yoğun olarak birçok başka şey üzerine çalışıyorduk. Ama bu alanda da olmalıydı. Bunun sorumluluğunu alıyorum ancak aynı hatayı bir kez daha yapmayacağız. '

Schmidt'in savunması oldukça iyiydi. Facebook 'un kurulduğu 2004 yılında Google yoğun olarak mobil teknolojiler üzerine çalışıyordu. Şirket 2005 yılında Android işletim sistemi satın aldı.

Son yılların internet dünyasının en önemli iki trendi mobil ve sosyal ağlar. Google tartışmalı olarak ilk trende yoğunlaştı. Şirket mobil alanda, google'ın nakit üreten reklam sistemine başka bir şirketin ortak olmaması için böyle bir karar vermiş olabilir.

Schmidt, tarihi itirafda bulunuduğu röpörtajda bir başka gerçeğin de altını çiziyor: 'İçinde bulunduğumuz trendde mobil kazanmıyor, zaten çoktan kazandı.'

Bloomberg News | WSj Türkiye

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0