Görüş Bildir
Haberler
Google Car'ın Kaza İstatistikleri Şaşırttı

Google Car'ın Kaza İstatistikleri Şaşırttı

Onedio Medya
09.01.2016 - 14:15

Özerk sürüş yeteneklerine sahip araçların çok daha güvenli olduğu bilinen bir gerçek. Önümüzdeki yıllarda hayata geçmesi beklenen bu araçlarla ilgili teknoloji devi Google uzun yıllardır çalışmalar yapıyor. Google Car‘ın kaza istatistikleri ise sürücüleri şaşırttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun süredir test edilen araçlar kaza riski en aza indirgenmiş otonom taşıtlar olarak nitelendiriliyor. 

Amerika’da yapılan araştırmada geleneksel araçlar 1 milyon mil başına 4.2 kaza yaparken Google Car prototipleri aynı mesafede 3.2 kaza ortalamasına sahip. Bu kazaların çoğunun da sinyalizasyon ve karşı taraf etkenleri nedeniyle meydana geldiği belirtiliyor.

Amerika’nın bazı eyaletlerinde test edilen Google Car, sürücüsüz araçların geleceği olarak tanımlanıyor. 

Halihazırda Mercedes gibi markalar da otonom araçlar üzerinde yoğun çalışmalarını sürdürüyor. 2020 gibi seri üretime geçmesi beklenen araçların hedefi ise 0 kaza ortalaması.

Scroll

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
7
5
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur Orhan

o iş zor arkadaş 2020 de seri üretimmiş bizim türk milleti kendi kontrolunde olmayan bişiye binmez zaten hadi onu geçtim ben gazı basında araba ses cıkarıp b... Devamını Gör

Alina Mughal

For driving a good vehicle, one must need a new and good auto, for this i suggest u buy a car from http://www.gari.pk/new-cars/, and it make less chances of... Devamını Gör