Görüş Bildir
Haberler
Google, Bağlantı Hızını YouTube Videoları ile Ölçecek!

Google, Bağlantı Hızını YouTube Videoları ile Ölçecek!

WeBeyn
22.01.2014 - 22:58

Google, Bağlantı Hızını YouTube Videoları İle Ölçecek!

Google’ın son zamanlarda üzerinde çalıştığı Video Kalite Raporu isimli servis, ISS performansınızı YouTube videoları kullanarak ölçecek. Detaylar haberimizde.

Google’ın popüler video paylaşım sitesi YouTube’da sıkça gördüğümüz yorumlardan olan ‘Video Dondu İzleyemedim’ tarzı yorumlar, bir uygulamaya konu oluyor. Bu tarz eleştirilerden yola çıkılarak hazırlandığını düşündüğümüz bu uygulamanın yayınlanması halinde internet kalitenizi YouTube videoları üzerinden test edebileceksiniz.

İnternet hızı sorgulama üzerine birçok servis bulunmasına karşın, Google sunacağı bu hizmet aracılığıyla kişilere anlaşılır bilgiler sunmayı amaç ediniyor. Bilgisayar bilgisi istemeksizin kullanıcıyla ‘video kalitesi’ şeklinde sunulacak internet hızı bilgisi, bir çok kullanıcı için kaliteli sonuçlar verecektir.

Google, yapacağı bu uygulamayla ilgili etiket sistemi sunacağını açıkladı. Farklı tipte etikletlere sahip olacak olan videolar, açıldığı görüntü kalitesi ve hızına bağlı olarak kullanıcıların ‘internet kalitesini’ gözler önüne serecek.

Şuan Video Kalite Raporu sistemi üzerine açtığı sayfada bilgileri sunan Google, servisi Kanada’da test etmeye başladı bile. Ne zaman yaygınlaşacağı belli olmayan bu sistemin bilgilendirme sayfasına buradan erişebilirsiniz.

WeBeyn

Kaynak: http://www.webeyn.com/google-baglanti...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın