Görüş Bildir
Haberler
Google, Android Auto Sdk'sını Yayınladı!

Google, Android Auto Sdk'sını Yayınladı!

Aytug Topcu
19.11.2014 - 09:18 Son Güncelleme: 19.11.2014 - 10:38

Google, Android Auto Sdk'sını Yayınladı!

Google araç içi donanımla entegre çalışabilecek olan Android Auto’yu Google I/O’da tanıtılmıştı.

Android Auto, hali hazırda aracınızda bulunan mevcut sisteme akıllı telefonunuzu bağlayarak, kullanmanıza olanak sağlayan, yani tak-kullan bir sistem olarak geliştiriliyor.

Güvenliğin ön planda olduğu Android Auto’da kontroller sesli ya da direksiyon üzerinden sağlanabilecek. Bu sayede kullanıcı gözünü yoldan ayırmayacak.

Bu çalışmaların ışığındaki son gelişme ise, Google’ın 3. Parti uygulamar ile yazılımcıların platformu geliştirebilmesi için yeni Android Auto SDK’sını yazılımcılara açması oldu.

Yazılımın geliştirilmesinin yanısıra Google’ın bu konuda yapacağı ortaklıklar da ayrı bir merak konusu. Şuanda 40 Marka ile Otomotiv ittifakı oluşturan Google, Android Auto’yu çok yakında at bölümde yer alan üreticilerin araçlarına dahil edebilir.

Android Auto ile ilgili tüm bilgilere aşağıdaki demo videosundan ulaşabilirsiniz.

Android Auto şuan geliştirilmekte olan bir sistem olduğu için daha yolun çok başında ve kullanmak için biraz daha beklememiz gerekecek.

Bu son gelişme ile Apple ve Google akıllı araç konusunda da kafa kafaya gelecek gibi görünüyor.

Google, Google I/O etkinliğinde tanıtılan Android Auto ile Android işletim sisteminin kullanım alanını daha da genişletmeyi hedefliyor. Android L’nin arabalara uyarlanmış hali olarak tanımlayabileceğimiz Android Auto’da daha basit bir arayüz tasarlanmış. Güvenliğin ön planda olduğu Android Auto’da kontroller sesli ya da direksiyon üzerinden sağlanabilecek. Bu sayede kullanıcı gözünü yoldan ayırmayacak.

Yoldayken ihtiyacımız olan genel bilgiler (kart şeklinde sunum), haritalar, müzik ve beğendiğimiz uygulamaları Android Auto araç içerisinde sesli komut sistemiyle en kolay şekilde erişebileceğiz. Android Auto, Android cihazla ile çalışırve kullanılar Google Now servisini aktif olarak kullanabilecek. Yine Android cihaza gelen bildirimler, müzik ve diğer içeriklere gözünüzü yoldan ayırmadan erişebiliyorsunuz.

Android SDK’sı dağıtılan Android Auto için geliştiriciler üçüncü parti uygulamalar oluşturabilecek. Halihazırda 40 ortakla Açık Otomotiv ittifakı oluşturan Google, Android Auto’yu çok yakında at bölümde yer alan üreticilerin araçlarına dahil edecek.

Kaynak: http://talender.com/google-android-au...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın