Görüş Bildir
Haberler
Golan'da Patlama: 1 Ölü

Golan'da Patlama: 1 Ölü

Batuhan
22.06.2014 - 16:12

Golan'da Patlama: 1 Ölü

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde meydana gelen patlamada 15 yaşındaki bir İsrailli çocuk öldü, iki kişi yaralandı. İsrailli yetkililer, saldırının Suriye tarafından havan topuyla yapıldığını belirtti.

İsrail-Suriye sınırındaki Golan Tepeleri'nde meydana gelen patlama, İsrail Savunma Bakanlığı için çalışan sivil müteahhitleri taşıyan bir aracın geçişi sırasında oldu.

İlk bilgiler bir müteahhitin öldüğü yönündeydi ama daha sonra araçta olan 15 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği ortaya çıktı. İki kişi de yaralandı.

Askeri kaynaklara göre, müteahhitler sınırda tel örgülerin yenilenmesi için çalışıyordu.

Suriye'de savaşın başladığı üç yıldan fazla bir süredir tartışmalı sınırın ilk defa İsrail tarafında ölen biri oldu.

İsrail Savunma güçleri bu saldırının planlı olduğu görüşünde.

İsrail Ordusu olaya Suriye'deki askeri hedeflere tank ateşi açarak misilleme yaptı. İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’nun sözcüsü Mark Regev, Al Jazeera’ye bu saldırının sebepsiz olduğunu ve cevap verme haklarının olduğunu söyledi.

Suriye'de Esed rejimi ile muhalifler arasındaki çatışmalar sınıra yakın bölgelerde devam ettiğinden Golan Tepeleri'ne sık sık havan topu düşüyor.

Mart ayında Golan Tepeleri'nde yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlamasıyla dört İsrail askeri yaralanmıştı. İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon saldırıdan Esed rejimini sorumlu tutmuş, Suriye askeri hedeflerinin vurularak saldırıya karşılık verildiğini açıklamıştı.

Suriye'nin güneybatısı ile İsrail'in kuzeydoğusunda olan Golan Tepeleri, 1967'deki Altı Gün Savaşı'nda İsrail tarafından işgal edilmişti. 1981'de İsrail'in tek taraflı ilhak ettiği Golan Tepeleri, uluslararası arenada 'işgal edilmiş toprak' olarak kabul ediliyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/golanda...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0