Görüş Bildir
Haberler
Gmail'e Uçtan Uca Şifreleme Geliyor

Gmail'e Uçtan Uca Şifreleme Geliyor

Batuhan
22.04.2014 - 13:12

Gmail'e Uçtan Uca Şifreleme Geliyor

Google, Gmail kullanıcılarını gerek siber korsanlara, gerekse de hükümetlerin gözetleme faaliyetlerine karşı korumak amacıyla e-posta servisi için uçtan uca şifreleme üzerinde çalışıyor.

PGP, yaklaşık 20 yıldır açık kaynaklı şifreleme için standart fakat protokolün kullanılabilirlik açısından eksikleri var. Sonuç olarak Google mühendisleri, PGP’yi daha kullanıcı dostu ve NSA gözetlemelerine karşı daha korunaklı bir hale getirmek için çalışmalara başladı.

Google’ın Gmail için yaptığı bu hamledeki en büyük soru işareti, anahtarların kullanıcıların kendileri tarafından mı yoksa NSA tarafından daha önce erişilmiş Google veri merkezlerinde mi tutulacağı. PGP doğası gereği parola sıfırlamaya izin vermiyor ve yalnızca son kullanıcılar mesajların şifrelerini açabiliyor. Bu durum Gmail’i kullanıcılar içi daha zor bir hale getirecektir, özellikle de unuttukları parolalarını sıfırlamak isteyenler için.

Google, yeni şifreleme teknolojisinin ne zaman Gmail’e uygulanacağı ve yukarıda değindiğimiz soru işaretlerine dair açıklama yapmaktan kaçındı.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/04/gmail...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın