Görüş Bildir
Haberler
Gizli Bilgi Belge Davasında 5 Tahliye Kararı

Gizli Bilgi Belge Davasında 5 Tahliye Kararı

yelda kahveci
11.04.2014 - 17:08

Gizli Bilgi Belge Davasında Flaş Gelişme!

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam eden 10'u muvazzaf asker, 15'i tutuklu 357 sanığın yargılandığı davada, mahkeme başkanı Orhan Kızıltaş, yaklaşık 5.5 saatlik aranın ardından kararı açıkladı.

Muvazzaf olan Deniz Teğmen Sunay Akaya, Deniz Üsteğmen Saygın Özdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Piyade Binbaşı Merdin Kışkan, Yarbay Ümit Topaloğlu ve Tabib Albay Ergün Özkan’i tahliye etti. Sivil sanıklar, Bilgin Özkaynak, Özkaynak’ın yanında çalışan Emekli albay Coşkun Bağbuğ, Narin Korkmaz, Safiye Köten, Hakan Oğuzhan ile muvazzaf askerler Deniz Binbaşı Bülent Akbaş, Jandarma Albay Bülent Acar, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu, Jandarma Albay Engin Karatekin ve Deniz Üsteğmen Onur Süer'in ise tutukluklarının devamına karar verildi. 

TALEPLERİ REDDETTİ

Mahkeme tahliye kararlarının yanı sıra, muvazzaf subayların askeri mahkemelerde yargılanmasına ile sivil mahkemenin görevsiz ve yetkisiz olduğuna yönelik talepleri, reddetti. Heyet, sanıklar hakkında iki davanın ayrılması talebini de, şüphelilerin aynı kişiler olması, delillerin birlikte değerlendirilmesi gerektiği gerekçesiyle yine reddetti. Heyet yine, daha önce tahliye edilen 10 sanık hakkında Adli Kontrol ve yurtdışına çıkış yasağını kaldırdı, 28 kişinin bu yöndeki yasaklarının devamına karar verdi. Kararın açıklanmasının ardından dün savcının tüm tutuklu sanıklar için tahliye istemesiyle umutlanan, ancak kararın açıklanmasıyla hayal kırıklığına uğrayan 10 sanığın yakınları gözyaşı döktü. Duruşma, 16 Haziran tarihine ertelendi.

Taylan YILDIRIM-Kamera:Yasin TİNBEK (İZMİR/DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/gizli-bilgi-bel...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0