Görüş Bildir
Haberler
Giyilebilir İnternet Trilyon Dolarlık Bir Pazar Olacak

Giyilebilir İnternet Trilyon Dolarlık Bir Pazar Olacak

Erdem Uğurluol
04.05.2014 - 19:49 Son Güncelleme: 04.05.2014 - 20:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Giyilebilir İnternet Trilyon Dolarlık Bir Pazar Olacak

Giyilebilir teknoloji dünyasının hızlı gelişimi, bu konuda yapılan yeni araştırmalar ile her gün daha da yüzümüze çarpıyor. Yapılan araştırmalara göre şu an 8 Milyar $ değerinde bir pazar değerine sahip olan giyilebilir teknoloji dünyası, 2018 yılında 101.2 Milyar $’lık bir hacme sahip olacak . Öncelikle akıllı saatlerin ve gözlüklerin yön vereceği sektör, fitness ürünlerini ve aktivite izleyicileri de içinde barındıracak.

Analist Andrew Sheehy konu ile ilgili; “Her ne kadar yepyeni bir sektör olsa da giyilebilir teknolojiler , içinde bulunduğumuz dönemin en heyecan verici teknoloji trendi.” diyor ve ekliyor; “Yakın zamanda, az sayıda giyilebilir teknoloji ürünü, “ giyilebilir internet ” pazarının oluşmasını tetikleyecek ve trilyon dolarlık bir endüstri yaratacak.

Giyilebilir teknoloji ürünleri arenasında, Adidas, Fitbit, Garmin ve Nike fitness dalında, Google Glass gözlük dalında ve Pebble , Samsung, Sony ve diğer bir kaç firma ise “akıllı saat” dalında hızla çalışmalarını sürdürüyor. Business Insider sitesinin analiz raporuna göre, akıllı saat pazarı 2018 yılında toplamda 9,2 milyar $ ‘lık bir hacim elde edecek. Bu da 2018 yılında kadar toplamda 90 milyondan fazla akıllı saat satışı anlamına geliyor. Sitenin bir başka iddiası ise, akıllı saat pazarının fitness ürünlerini de içine alarak farklı bir yöne doğru ilerleyeceği yönünde.

Giyilebilir teknoloji ürünlerine firmaların verdiği önem de günden güne artıyor. LG’nin ilk akıllı saati “ G Watch ” Haziran ayında piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. G Watch, Android’in giyilebilir ürünler için oluşturduğu yazılım altyapısını kullanacak. Aynı şekilde Motorola da “ Moto 360 ” isimli Android saatini hazırlıyor. Çoğumuzun aklındaki soru ise hala cevapsız; “Apple’ın dedikoduları bitmeyen iWatch ‘ı, ne zaman piyasaya çıkacak?”

Kaynak: http://www.vemobil.com/giyilebilir-in...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın