Görüş Bildir
Haberler
Gezi'ye Destek Veren Öğretmenlere Meslekten Men

Gezi'ye Destek Veren Öğretmenlere Meslekten Men

adem kara
17.03.2014 - 14:48

Gezi'ye Destek Veren Öğretmenlere Meslekten Men

Yeni dershane yasasıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kadrolarında başlayan tasfiye sürecinin yankıları sürerken, Bartın’da öğretmenlere yönelik ‘Gezi’ soruşturmasından skandal karar çıktı. Bartın Kız Meslek Lisesi öğretmenleri Aysun İleriler ve Sebahat Polat’a, yedi öğrenciyle Gezi direnişine destek verdikleri için meslekten men cezası verildi.

Öğretmenlerin, Leonardo Da Vinci meslek eğitimi programı kapsamında Portekiz’e götürdükleri öğrencilerle Gezi eylemlerine destek vermek için pankart hazırlamaları ve pankartlarla çektirdikleri fotoğrafları Facebook’ta paylaşmalarının ‘meslekten men’ cezasıyla sonuçlanması tartışma yarattı.

Okul Müdürü Ercan Koyuncu, fotoğrafları görünce, 2 öğretmeni “resmi bir geziyle gittikleri Portekiz’de bu tür eylemler yapmamaları gerektiği” konusunda uyardı. Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise iki öğretmen hakkında idari soruşturma başlattı. İleriler ve Polat’a “meslekten men” cezası verildi.

Sonuç yine değişmedi

Ardından Eğitim-Sen, devreye girdi. Sendika yetkilileri, öğrenciler ve aileleri, muhakkikin kendilerinden ‘zorla ifade’ aldığını yazılı olarak bildirdi. Yazıyı, MEB Merkez Disiplin Kurulu’na gönderen sendika, başsavcılığa da suç duyurusunda bulundu. Savcılık, soruşturmayı bakanlığın Teftiş Kurulu’na yönlendirirken, Teftiş Kurulu öğretmenlerin soruşturulması için okula aynı muhakkiki gönderdi. Aynı kişinin yaptığı soruşturmanın da sonucu değişmedi.

Kararın durdurulması için dava açılacak

Eğitim-Sen Bartın Şube’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Üyemiz Aysun İleriler ve Sebahat Polat, hazırladıkları afişlerle ‘Gezi direnişi’ne destek verdikleri için ‘meslekten men’ edilmiştir. Hükümetin intikam ve gözdağı yaratmak için hedef seçtiği öğretmenimize tüm örgütümüz sahip çıkmaktadır. Gerek maddi gerekse hukuki süreçlerde kararın durdurulması için dava açılacak, AİHM de dâhil tüm yasal yollar kullanılacaktır.”

(Milliyet)

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0