Görüş Bildir
Haberler
Gezi İddianamesi Kabul Edildi

Gezi İddianamesi Kabul Edildi

adem kara
17.03.2014 - 12:34 Son Güncelleme: 17.03.2014 - 14:02

Gezi İddianamesi Kabul Edildi

Mücella Yapıcı dahil 26 şüpheli adının yer aldığı 'Gezi Olayları' iddianamesini 33. Asliye Ceza Mahkemesi kabul etti. İlk duruşma 12 Haziran'da yapılacak.

İkinci kez hazırlanan Taksim Dayanışması iddianamesinden “araç yakılması ve taş atılması için para verilmesi” iddiaları savcı tarafından metinden çıkarıldı. Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mesut Erdinç Bayhan’ın hazırladığı iddianamede Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Kurulu 2. Başkanı Ayşe Mücella Yapıcı 'suç örgütü lideri' olarak gösterildi.

İşte Gezi'nin lideri

Gezi Parkı’nın açılışının yapıldığı 8 Temmuz 2013’te parka gelen halka polis müdahalesinin ardından gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyelerine yönelik hazırlanan iddianame, 26 şüpheli hakkında eksikliklerin giderilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından 2. kez mahkemeye gönderildi. Bir önceki iddianamede, Gezi Parkı eylemleri sırasında otomobillerinin yakıldığı iddiasıyla müşteki olarak bulunan AKP İstanbul İl Başkanlığı, yenilenen iddianamede yer almadı.

Soruşturmanın yeni savcısı Mesut Erdinç Bayhan, iddianamede soruşturmaya konu otomobilin Nurtepe’de yakıldığına, iddianameye konu Gezi Parkı eylemlerinin ise Taksim’de yapıldığına dikkat çekti.

Taksim Dayanışması üyelerine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan ve Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Kurulu 2. Başkanı Ayşe Mücella Yapıcı ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 26 şüpheli hakkında eksikliklerin giderilmesi amacıyla savcılığa iade edilen iddianame, yapılan düzenlemelerin ardından 2. kez mahkemeye gönderildi. Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mesut Erdinç Bayhan’ın hazırladığı iddianamede, Yapıcı ve Çerkezoğlu’nun da aralarında yer aldığı 5 kişi hakkında “suç örgütü lideri olmak”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” suçlarından 3 yıl 3 aydan 13.5 yıl kadar hapis cezası istendi. Diğer 21 şüphelinin de “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri” iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun yeni görev talimatnamesiyle 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında bulunan suçlara dair soruşturmaların Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yapılmasına karar verilmesinin ardından, soruşturma ilk savcısı olan Nazmi Okumuş’tan alınarak savcı Mesut Erdinç Bayhan’a verildi.

Polise taş atması için platform üyelerinin oğluna para verdiğini iddia eden Muhittin Akat, yenilenen iddianamede müşteki olarak yer almadı. Savcı Bayhan, ilk iddianamede soruşturmaya konu AKP İstanbul İl Başkanlığı’na ait otomobilin Nurtepe’de yakıldığına, Gezi Parkı eylemlerinin ise Taksim’de yapıldığına dikkat çekerek şüphelilerle ilgisi olmadığı belirtilen bu olayla ilgili olan dosyayı ayırdı. Savcı Bayhan, oğluna taş atması için para verildiğini söyleyen Muhittin Akat’ın iddialarını da iddianameden çıkardı.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0