Görüş Bildir
Haberler
Gençlik İksiri

Gençlik İksiri

03.03.2014 - 09:53

Gençlik İksiri

Biran olsun hep genç kalmak ölümsüzlüğü bulmak herkesin düşü… Peki yaşlanmayı geciktirebilir miyiz? İşte birkaç öneri…

Erkekler de kadınlar kadar yaş konusunda takıntılıdırlar. Juan Ponce de Leon’u düşünün hayatını genç kalma kaynağını arayarak geçirdi. Ama Leon’a kötü haberimiz var: Gençleşme kaynağı yoktur. Ama yaşlanmanızı yavaşlatacak etkenler vardır.

Meyve ve sebze yiyin

Meyve ve sebzeler en iyi antioksidan kaynağı olarak bilinirler, doğanın büyülü gençlik ilacı.

Sebzedeki bazı bileşenler beyin yaşlanmasını geciktirdiği araştırmalarca kanıtlanmıştır. Özellikle ıspanak, pazı ve lahana gibi sebzeler.

Meyveler ise oksidanları nötralize eden antioksidan paketleridir bu da DNA ve hücrelerin zarar görmesini engeller. Oksidanın vereceği zararı azaltırsanız daha genç hissedersiniz.

Egzersizler

Araştırmalar göstermiştir ki egzersiz yapan insanların kalp ve kan sistemleri daha iyi çalışmakta ve gençlik enerjisine sahip olmaktadırlar. O zaman haftada 3 gün koşu bandında koşun veya bisiklete binin. Ve kalbinizin atışını, en hızlı atış oranının (220 ve aşağısı) %90′ına gelmesini sağlayın. Yürüyebilirsiniz ve yüzebilirsiniz.

Ağırlık kaldırın

Kaslarınızı güçlü tutarsanız, yaşlılıkta ortaya çıkabilecek sırt ve kalça ağrılarından kurtulabilirsiniz ve daha güçlü kemiklere sahip olursunuz. Demir pompalamak da testosteronları arttıracak ve sizi genç hissettirecektir. Novatao’da yapılan bir araştırmada ortalama 70 yaşında olan bir grup insana 6 aylık kuvvet antrenmanı yaptırdılar. 6 aylık antrenman sonrası kas dokularına baktıklarında, kas dokularının 22 yaşındakiler gibi olduğunu gördüler.

Güneşten uzak durun

Üzümün çok fazla güneş altında kaldığında ne hale geldiğini biliyorsun ama hala güneş koruyucu kullanmıyorsun. Eğer öyle görünmek istemiyorsanız, güneşten uzak dur. Bu da şapka takarak güneş banyosu yapmayın anlamına geliyor. Güneş ışınları DNA’ya zarar vererek daha çabuk yaşlanmaya sebep olur. Ultraviyole ışıklarına engel olacak bir güneş kremi alın ve vücudunuzu nemlendirin. Ve 11.00-14.00 arasında güneş altında kalmayın.

Rahatlayın

Stresten uzak durun. Araştırmalar vücudun strese verdiği tepkinin yaşlanmayı hızlandırdığını ortaya koymuştur. San Fransisco Üniversitesinde yapılan araştırma da çok fazla stres altında olan genç annelerin hücre yaşlarının 10 yaş daha yaşlı olduğunu gördüler.

Seks yapın

Seks çok yoğun endorfin salgılar. Endorfin vücudun stresle savaşan ilacıdır. Bir araştırma, daha fazla seks yapanların daha uzun yaşadıklarını ortaya koymuştur. Araştırmada yıllık 100 orgazmdan fazlasını olanlar, olamayanlara göre ölüm oranının % 50 daha az olduğu ortaya çıkmıştır.

Kahkaha atın

Gülmek sizi genç kılar. Araştırmalar iyi espri anlayışı olanların daha genç kaldığını göstermiştir. İnsanlar güldüğü zaman kan dolaşımlarında daha fazla tümör öldüren hücre olur. Maryland Üniversitesinin yarısı kalp rahatsızlığına sahip yarısı sağlıklı olan 300 tane yaşlı insan üzerinde yaptığı araştırma sonucu, kalp rahatsızlığı olmayanların daha iyi bir espri anlayışı olduğu ortaya çıkmıştır.

Sigara içmeyi ve alkol kullanmayı bırakın

Sigara içmeyi bırakmak çok zor olabilir ama sigara içmek hayatınızdan 5-10 yıl almaktadır. Çok fazla alkol tüketimi ise kalp rahatsızlıklarına neden olacaktır. Aynı zamanda kan basıncını yükseltip , diyabet riskini arttıracaktır. Ama günde bir içki kabul edilebilir, bir kadeh şarap içmek kalp sağlığını koruyacaktır.

Uzun bir hayata sahip olmanız için sıkıcı yaşamanız gerekmez. Kendinize iyi bakın ve her şeyi kontrol altında yapın.

Kaynak: http://cicibebeler.com/erkek-kadin/er...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın