Görüş Bildir
Haberler
Geldikleri Gibi Gidemediler

etiket Geldikleri Gibi Gidemediler

Mustafa Günen
19.05.2023 - 13:51 Son Güncelleme: 19.05.2023 - 19:32

Çanakkale’yi geçemeyenler, hepimizin bildiği gibi, daha sonra ellerini kollarını sallayarak, mağrur ve kibirli bir şekilde geldiler ve İstanbul’u işgal ettiler. Küstah bir şekilde toprakları paylaşmaya kalktılar. Ancak tarihin en büyük kahramanı ve dahi liderini Atatürk’ü hesaba katmamışlardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu yüzden, geldikleri gibi gidemediler!

Bu yüzden, geldikleri gibi gidemediler!

Atatürk, kestirmeden “Geldikleri gibi giderler.” demişti ama hiçte öyle göndermedi. Mağrur, kibirli ve küstah olarak gelmişlerdi. Ama giderken, mağlup, yüzleri kızarmış, başları eğik, yani kös kös gittiler.

Toplumlarına anlattıkları tek tesellileri vardı, dahi bir lidere yenilmişlerdi, bunu itiraf ettiler ve Atatürk’ü överek hakkını teslim ettiler.  Ayrıca erdemli insanlığına hayran oldukları Atatürk’ü Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdiler.

 Burada şuna dikkat edin; Atatürk, kendi toplumu, kendisini seven, destekleyen insanlar tarafından değil, düşmanları tarafından asrın lideri ilan edildi. Adı saygıyla anılıp sokaklara, caddelere ismi verildi. İşte bu çok önemlidir. Ve de kimsenin öyle ulaşabileceği bir mertebe değildir.

Gıpta edilen asrın dahi lideri Atatürk, subayı olduğu Osmanlı İmparatorluğu’nun neden bu kadar gerileyip yok olma noktasına geldiğini çok iyi analiz etmiş ve ona göre planladığı değişiklikleri yapmıştır. Dolayısıyla önce bu milletin, bu vatanın bekası için de çok gerekli olan Cumhuriyeti ilan etmiştir.

Şurası unutulmasın ki; büyük zaferler, skor ya da durum ne kadar aleyhine olursa olsun asla mağlup olmayanların işidir. Biliyoruz ki, şikâyet ve umutsuzluk, asla Atatürk’le bir araya gelemez. 

19 Mayıs’ta yola çıkıp bize bu özgür vatanı ve cumhuriyeti inşa eden ATATÜRK ve SİLAH ARKADAŞLARINA minnettarız.

Instagram

Twitter

Facebook

Linkedln

'Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio' 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
5
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zevahir

🎉🎉🎉🎉🇹🇷🇹🇷🇹🇷19 Mayıs Atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramı kutlu olsun. Nice bayramlara!! Ne mutlu Türk'üm diyene. ♥️♥️♥️🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🌹🌹🌹🎊🎊🎉🎉🎉🎉 Devamını Gör

Muhammed Göktaş

Daha çok gitmediler bence