Görüş Bildir
Haberler
Geçen de Ödüyor, Geçmeyen de! Osmangazi Köprüsü'nün Hazine'ye Yıllık Maliyeti '1.3 Milyar Lira'

etiket Geçen de Ödüyor, Geçmeyen de! Osmangazi Köprüsü'nün Hazine'ye Yıllık Maliyeti '1.3 Milyar Lira'

Emre Ordu
22.01.2018 - 18:09 Son Güncelleme: 23.01.2018 - 09:06

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İzmit Körfezi'ne yapılan Osmangazi Köprüsü için işletmeci firmaya verilen günlük 40 bin araç geçiş garantisinin tutmadığını söyledi. Akar, hem verilen garantinin tutmaması hem de yapılan indirim nedeniyle devletin geçen araçlar için de yaptığı ödeme sonucu köprünün 1 yıllık maliyetinin 1.3 milyar lira olduğunu kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Akar, 2017'de köprüden geçen araç sayısının toplam 8.5 milyon, planlananın aksine geçmeyen araç sayısının ise 6.1 milyon olduğunu ifade etti.

"Hazine köprüden geçen araçlar için 578 milyon lira ödeyecek"

"Hazine köprüden geçen araçlar için 578 milyon lira ödeyecek"

CHP'li Millevtekili , köprü geçiş ücretinde yapılan indirim nedeniyle Hazine'nin geçen araçlar için de ücret ödediğini hatırlatarak, şunları söyledi:

'Geçiş ücretinde yapılan indirim farkı da Hazine'den çıktığı için, geçen araçlar için de para ödeniyor. Hazine'nin geçen araçlar için 578 milyon lira, araç garantisi nedeniyle geçmeyen araçlar için ise ödeyeceği tutar 811 milyon 300 bin lira olacak. Toplamda Hazine'nin 2017 yılı için işletmeci firmaya ödeyeceği tutar 1 milyar 389 milyon 300 bin lira.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dolar arttıkça zarar büyüdü

Dolar arttıkça zarar büyüdü

Sözleşme gereği geçiş ücretinin 35 dolar artı yüzde 8 KDV olarak belirlendiğini söyleyen Akar, 2 Ocak 2017 itibari ile dolar kurunun 3.53 olduğunu, bunun da 133 liraya denk geldiğini, 2 Ocak 2018 itibari ile 3.76 olan dolar kurunun 141 lirayı bulduğunu aktardı.

"Başbakan 'vatandaşın cebinden 1 kuruş çıkmıyor' diyor, ödenen para belli"

"Başbakan 'vatandaşın cebinden 1 kuruş çıkmıyor' diyor, ödenen para belli"

2018 yılında tablonun daha da karanlık olduğunu söyleyen Akar, sözleşmeden kaynaklanan ve garanti edilen araç sayısının yarısının yakalanmasının millete fatura edildiğini, geçen geçmeyen 80 milyon Türk vatandaşından geçiş bedeli alındığını söyledi. İktidarın çözüm olarak bütçeden köprü, otoyol ve şehir hastaneleri için 6.2 milyar ayırdığını belirten Akar, 'Başbakan her yerde 'Yap- İşlet- Devret- projeleri' için devletin cebinden 1 kuruş çıkmıyor diyor. Ödenen para belli' dedi.

Vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösteriyor: "80 milyon kişi taksitle köprüye girdik"

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
222
92
22
17
12
10
7
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çapulcu Kayra

“Geçme Osmangazi Köprüsünden Ürkütürsün vakvakları, Ebenin bahçesine çam diktim Git topla kozalakları.”

Ilker Ilerler

Benim de bir çılgın procem var ey millet. Tekirdağ dan marmara adasına yol yapıcam ve cebinizden kuruş çıkmayacak yap işlet giydir şeklinde düşünüyorum. Bank... Devamını Gör

rcpbyrm

ama köprü yaptı diyen salaklar! o köprüler nasıl yapılmış bi okusun burayı sonra konuşsun aq