Görüş Bildir
Haberler
Fujitsu Hiç Kapanmayan PC Yaptı

Fujitsu Hiç Kapanmayan PC Yaptı

Batuhan
11.03.2014 - 11:29

Fujitsu Hiç Kapanmayan PC Yaptı

Fujitsu, CeBIT 2014 fuarında, hiç kapanmayan ve düşük enerji harcayan, kurumsal kullanım odaklı hepsi bir arada bilgisayarı Esprimo X923′ü tanıttı.

Esprimo X923, birleşik iletişim programlarında kullanılan hepsi bir arada bilgisayarların en büyük problemi olan enerji sorununu çözmeyi hedefliyor.

Normalde, bilgisayarlar enerji tasarrufu için uyku moduna geçiyor ve bu iyi bir şey. Ancak söz konusu bilgisayar gelen aramaları, görüntülü görüşmeleri ve anlık mesajlaşmaları yönetiyorsa, işte o zaman dezavantajlı bir durum ortaya çıkarıyor.

Esprimo X923

Esprimo X923, Fujitsu’nun düşük enerjili aktif mod isimli teknolojisi ile çalışıyor. Normal bir bilgisayarın uyku moduna geçeceği zamanlarda, enerji harcayan tarayıcı ve ofis yazılımları gibi uygulamaları kapatıyor ve ana görevlerini çalışır tutmaya devam ediyor.

X923 bu moda girdiğinde, 9.1 W enerji harcayan standart moddan yüzde 45 daha az enerji harcıyor. Bu her ne kadar, uyku modunun 1,6 W’u kadar düşük bir seviye olmasa da, bilgisayar ana görevlerini sürdürdüğü için bir hayli avantajlı.

X923′ün teknik özellikleri ise şu şekilde sıralanıyor; 23 inç Full HD ekran, Intel Core i3, i5 veya i7 işlemci seçenekleri, 16 GB’a kadar bellek, Windows 7 veya Windows 8.1 işletim sistemi seçeneği, 1 TB sabit disk veya 500 GB SSD.

Bilgisayar ayrıca varlık algılayıcısına sahip. Kullanıcının klavyeden uzak olduğunu algılayabiliyor ve eğer kullanıcı bir sesli veya video görüşme yapıyorsa, kulaklığındaki ‘meşgul’ ibaresi yanıyor ve diğer çalışanları uyarıyor.

X924-T ise bu bilgisayarın dokunmatik ekranlı sürümlü ancak multimedya modülüne sahip değil. Bilgisayarların fiyatları ve çıkış tarihleri henüz açıklanmadı.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/03/fujit...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın