Görüş Bildir
Haberler
Freud İzlese Ayakta Alkışlardı! Ergenlerin Cinsellikte Yaşadıkları Problemleri Psikolojik Kökenlerine İnerek Çözen Dizi Sex Education

etiket Freud İzlese Ayakta Alkışlardı! Ergenlerin Cinsellikte Yaşadıkları Problemleri Psikolojik Kökenlerine İnerek Çözen Dizi Sex Education

Meltem
21.01.2019 - 18:03 Son Güncelleme: 22.01.2019 - 12:07

Dijital platform Netflix’in İngiltere çıkışlı dizisi Sex Education’ı anlatıyoruz, koşun!

Bakir olmasına rağmen seks terapisti annesi sayesinde konu hakkında epey bilgi sahibi olan Otis Thompson…

Sokağa hakimiyeti ve ailesinden gördükleriyle hayat hakkında tam bir uzman olan Maeve Wiley…

Yaşama sevinci, burukluğu ve arkadaş canlısı halleriyle her eve lazım dedirten Eric Effiong…

Her sahnesinde yaşadığı derin travma gözlerine yansıyan ve zorbalıklarıyla herkesi bıktıran müdürün oğlu Adam Groff…

Ve dizi boyunca “Ben bu kadını nereden tanıyorum ya?” dedirtmesiyle Otis’in seks terapisti annesi Jean Milburn…

Liseliler bilmez, kendisi Dana Scully... ❤️

Frued’un izlese ayakta alkışlayacağı, ergenlikte yaşanan cinsel sorunlara ışık tutan yepyeni dizimiz Sex Education Otis ile Maeve’in iş birliği yaparak arkadaşlarını seks konusunda eğitmesini anlatıyor.

İngiltere çıkışlı olan dizinin merkezinde bakir ve mastürbasyonla ilgili problemler yaşayan utangaç, tuhaf ama bir o kadar tatlı Otis var. Seks terapisti annesi sayesinde daha önce hiç seks yapmamasına rağmen bu konuda epey bilgi sahibi olan Otis, okulun popüler kızlarından Maeve’e hafiften yanık… Tabii ki çok yakın bir arkadaşı var: Okulun en renkli, neşeli ve çılgın gençlerinden Eric!

Maeve ile bir anlaşma yapan Otis, hiç ihtiyacı olmamasına rağmen, sırf Maeve istediği için para karşılığında okuldaki arkadaşlarına cinsellikte yaşadıkları problemleri anlatmaları için danışmanlık veriyor.

Sorunlu gençlerin cinsel hayatlarında yaşadıkları problemleri zaman zaman eğlenceli, zaman zaman dramatik olarak yansıtan dizide aynı zamanda kendinizi sevmenin önemine de değiniliyor. Çıtır çerez bir dizi olsa da insana zaman zaman aydınlanmalar yaşatıyor, “Aaaa, onun sebebi bu muymuş?” diye sorgulatıyor. Özellikle zeki, kültürlü ve akıllı olan Maeve’in erken yaşta hayatı öğrenmesi, ailesiyle yaşadığı sorunlar, sorumsuz abisi ve kolay kişiliği karakterlerin ne kadar derin işlendiğini gözler önüne seriyor.

Her eve lazım bir karakter olan ve baştan sona eğlenceyle dramayı iliklerinize kadar hissettiren Eric’ten bahsetmeden olmaz tabii ki…

Eşcinsel olan ve kimlik arayışı sırasında babasıyla çatışmalar yaşayan Eric, Otis’le olan karşılıksız arkadaşlığıyla da insanı özendiriyor. Rengarenk giyinmesine rağmen bir o kadar da içine kapanık olan Eric’in Adam’la olan ilişkisi de son bölümlerde heyecanı yükseltiyor. Spoiler vermeyelim tabii, izleyin ve görün!

Ergen ya da yetişkin herkese hitap eden ve cinsellikte yaşanan problemleri psikolojik kökenlerine inerek çözmeye çalışan Otis bunu yaparken tatlı, eğlenceli ve komik halleriyle güldürüyor.

Sadece erkeklerin isteklerine yoğunlaşan aptal sarışına mastürbasyon yapmasını söylemesi, özgüven sorunu yaşayan genç kızı hem sevgilisiyle hem de kendisiyle barıştırması, lezbiyen çiftin asıl sorununun aslında ne olduğunu göstermesi, okulda zorbalık problemi yaşayan gençleri kendince dinlemesi ve önyargılarından tamamen arınmış bir şekilde herkesin sorunlarına çözüm aramasıyla Otis dünyanın en tatlı karakterlerinden biri olmaya aday… Tabii önce kendi sorunlarını çözmesi lazım!

Her ne kadar kültürel olarak bize çok uzak olsa da siber zorbalık, lgbti bireylere yapılan ayrımcı tutum ve ergenlikte yaşatılan psikolojik saldırıların işlenmesi açısından dizi çoğu zaman tam yerine parmak basıyor.

Bir ergenin diğer ergenlere seks hakkında bilgiler vermesi gibi gözükse de hayatın içindeki pek çok soruna ışık tutuyor. Cinsel sağlık eğitiminin önemini gözler önüne seriyor, kendi vücuduna yabancılaşan gençleri fobilerinden uzaklaştırıyor, seks yaparken tam olarak neyden hoşlandığını bilmeyenleri keşfetmesi için yönlendiriyor.

Çekimleri, mekan seçimleri ve renkleri açısından da oldukça doyurucu olan dizi zaman zaman klişelere yer verse de akıp gitmesiyle bir oturuşta ilk sezonu bitirtiyor.

Çekimleri, mekan seçimleri ve renkleri açısından da oldukça doyurucu olan dizi zaman zaman klişelere yer verse de akıp gitmesiyle bir oturuşta ilk sezonu bitirtiyor.

Özellikle sahnelere eşlik eden şarkılar, derin hikayelere sahip karakterler ve cinsellikle ilişkiler hakkında verilen bilgilerle bu dizi kendini çok izletir diyoruz. Siz ne dersiniz?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
418
181
64
24
22
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sude Yılmaz

Offff bırakın bu kadar geri kafalı olmayı ya. Amerikalı insanların seks sorunlarından daha önemli sıkıntılar varmış bıdı bıdı bıdı... Kimse yok demiyor zaten... Devamını Gör

Cem Sarıcaoğlu

kıza bak düşük bütçeli Margot Robbie

bal porsuğu

Dünyada avrupalı insanların seks sorunlarından çok daha önemli sıkıntılar var. Ülkeleri dünyayı kana bulayıp, semirinceye dek sömürdüğünden, refah içinde ne ... Devamını Gör

bal porsuğu

Haklısınız:) Serzenişime güncelleme yaptım.