onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Fotoğrafçılığı Değiştiren 100 Fikir

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Fotoğrafçılığı Değiştiren 100 Fikir

Bu değerli kitap, fotoğrafçılığın tarihini hem bilim ve teknolojinin hem de değişen toplumsal koşulların, felsefelerin, sanat hareketlerinin ve estetiğin doğurduğu fikirlerle biçimlenmekte olan buluşların tarihi olarak ele alır.

Kitap, fotoğraf makinesinin atası olan kamera obskuradan başlayarak dagerotip, kalotip, siyanotip, fotogram gibi yöntemlerle fotoğraf makinesi olmadan üretilen ilk fotoğrafları; kolodyum, teneke tip, albümin, gümüş jelatin, platin, gum bikromat gibi ilk baskı türlerini; dijital çağdan önce ortaya çıkan Polaroid’i ve sonra da Kodachrome’u ayrıntılarıyla anlatarak fotoğrafın geçirdiği evrimi gözler önüne sermektedir.

Merceğin bulunması, ilk renkli fotoğrafın yapılması, odaklanma, yapay ışık kullanımı, rulo filmin icadı, küçük fotoğraf makinelerinin geliştirilmesi gibi teknolojik yeniliklerin fotoğrafçılıkta yaratığı muazzam değişimleri açıklayan kitap, aynı zamanda, fotoğrafla dünyayı ve evreni kayıt altına alırken yaşanan tartışmalara ışık tutuyor.

Fotoğrafçılığa anlatının ve sembolizmin dahil edilmesini ve foto-muhabirliği, reklam fotoğrafçılığı, savaş fotoğrafçılığı, spor fotoğrafçılığı, moda fotoğrafçılığı gibi uzmanlıkların doğuşunu inceleyen kitap, fotoğrafçılığın sanatın diğer dalları ve toplumsal değişimlerle karşılıklı etkileşimini ortaya koyuyor.

Fotoğrafçılığı Değiştiren 100 Fikir, fotoğrafla ve sanatın her dalıyla ilgilenenlerin yanı sıra iletişim ve medya dünyasından herkesin büyük bir ilgiyle okuyacağı, bugün yaşanan olguların kökenlerini ve nedenlerini kavrayacağı eşsiz bir eser.

Fotoğrafa ve fotoğrafçılığa gönül vermiş tüm okuyuculara tavsiye ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Deneme yazarı. 1982 Samsun doğumlu. Evli. 2005 yılında Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezinde Halkla İlişkiler sorumlusu olarak çalışmakta. 1990’lı yılların ortasından itibaren yazın hayatının içinde. 90′ lı yıllarda daha çok şiire yoğunlaşan DEMİR, takip eden yıllarda deneme ve hikayeler üretmeye başladı. Çalışma alanları, Siyaset Felsefesi, Din Felsefesi, Spiritizm, Mistisizm, Okültizm vb. konular üzerinedir. İlerleyen zamanlarda yerel gazetelerde köşe yazarlığı ve haber editörlüğü yaptı. İlk denemelerini Mavi Melek Edebiyat Topluluğu, DÜŞÜNBİL gibi dergilerde yayınlama fırsatı buldu. Çeşitli yerel gazetelerde ve The Parlemento Dergisi‘nde haber editörlüğü, köşe yazarlığı yaptı. Demir, 2009 yılından bu yana www.felsefehayat.net'in editörlüğünü sürdürmektedir.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın