Görüş Bildir
Haberler
Formula 1'de Işıklar Yanmaya Başladı

Formula 1'de Işıklar Yanmaya Başladı

Fatih
14.03.2014 - 00:01

Işıklar Yanmaya Başladı

Formula 1 tutkunlarının merakla beklediği 2014 sezonu hafta sonu Avustralya Grand Prix’iyle başlıyor.

Formula 1’de heyecan Avustralya etabıyla başlıyor. Sezon öncesi hazırlıklarını tamamlayan takımlar artık mücadelenin başlamasını sabırsızlıkla bekliyor.

FIA Formula 1’e karşı azalan ilgiyi artırmak için sezon öncesi yeni kurallar getirmişti. Yeni kuralların F1’e pozitif mi negatif mi etki edeceği herkes tarafında merak konusu.

Yeni kurallar arasında en çok merak edilen kuşkusuz, son yarışında uygulanacak olan ‘çifte puan’ kuralı. Bazı takımlar bu kurala karşı negatif olsa da FIA, sezonun son yarışı olan Abu Dabi GP’sinde bu kuralı uygulayacak.

Takımlar ne durumda?

Sezon öncesi gerçekleştirilen test sürüşleri, yeni sezonun nasıl şekilleneceği konusunda ipuçları verdi diyebiliriz.

Kaynak: http://www.totemspor.com/haber/motors...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Red Bull’un hegemonyası sona mı erecek?

Red Bull’un yeni aracı RB10’nun hem Jerez’de hem de Bahreyn’de yaşadığı sorunlar yeni sezon öncesi takım adına can sıkıcıydı. Red Bull’un Renault’la yaşadığı motor sorunları en son yapılan açıklamayla her ne kadar çözülmüş olarak söylense de, yeni sezonda Red Bull adına ciddi bir sorun olarak görünüyor. Ayrıca Mark Webber’in F1’den ayrılmasıyla birlikte Torro Rosso’dan takıma katılan Daniel Ricciardo’nun ne kadar katkı sağlayacağı da ayrı bir merak konusu.

Prost-Senna, Kimi-Fernando…

Geçtiğimiz sezonda hem takımlar hem de pilotlar klasmanında Red Bull’un arkasında kalan Ferrari’nin en büyük hamlesi, Lotus’tan transfer edilen Kimi Raikkonen olarak görünüyor. Sezon öncesi testlerde Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso’nun gösterdiği performans, Ferrari’nin yeni sezona iddialı başlayacağının işareti olarak gösteriliyor. İki şampiyon pilota sahip Ferrari’de tek amaç, sezon sonunda Red Bull’un saltanatına son vermek. Ferrari’de şu an için merak edilen tek şey, Kimi ve Fernando’nun birbirlerine ne kadar uyum sağlayacağı… Otoriteler bu ikiliye şimdiden Prost-Senna benzetmesi yapmaya başladılar.

Bu sezon farklı bir Mercedes

Sezon öncesi Jerez ve Bahreyn’e yeni araçları W05 ile çıkan Mercedes, Bu sezon Rosss Brawn’sız yarışacak olsa da testlerdeki performansıyla otoriteler tarafından yeni sezona en iyi hazırlanan takım olarak gösteriliyor. Jerez’de küçük bir kaza geçiren Lewis Hamilton, gelecek sezon şampiyon olmaması için önünde hiç bir engel olmadığını dile getirmişti. Nico Rosberg’in geçen seneki performansı, Hamilton’nun inatçılığı ve yeni araç W05’in hızı düşünülürse, Mercedes’in gelecek sezonda şampiyonluğu sırtlaması pek de sürpriz olmaz.

Mercedesli Williams

Geçtiğimiz sezon Renault motoruyla istediği sonucu elde edemeyen Williams, yeni sezona Mercedes motoruyla yarışma kararı almıştı. Williams, yeni motor anlaşmasının ardından, 12 sezon boyunca Ferrari adına yarışan Massa’yı da kadrosuna kattı. Şu an için tam bir kapalı kutu niteliği taşıyan Williams, gelecek sezon için iddialı olmasa da, bu anlaşmaların ilersi için olum etki yaratacağını düşünüyor.

Kaybedilen heyecanın kazanılması adına getirilen kurallar, takımlardaki pilot değişiklikleri, bazı takımların yaşadığı sorunlara karşın bazı takımların daha güçlenmesi, bizi yeni sezonda nelerin beklediği konusunda soru işaretleriyle baş başa bırakıyor. Sürprizlerle dolu sezon bu hafta Avustralya’da başlıyor…

Erdi Erdem / Totemspor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın