Görüş Bildir
Haberler
FIFA Başkan Adayı Ali Bin El Hüseyin: "Bazı Federasyonlar Baskı Altında"

FIFA Başkan Adayı Ali Bin El Hüseyin: "Bazı Federasyonlar Baskı Altında"

Fatih
22.02.2015 - 22:24

Prens Ali aynı zamanda Ürdün Futbol Federasyonu Başkanı. [Fotoğraf: Al Jazeera]

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA başkan adayı Prens Ali, bazı ülkelerin, Sepp Blatter'e oy vermemeleri durumunda cezalandırılmaktan korktuklarını söyledi.

29 Mayıs'taki seçimde FIFA Başkanı Sepp Blatter'e rakip olan Ürdün Prensi Ali bin Hüseyin, Talk to Al Jazeera programına konuk oldu.

FIFA'ya eski saygınlığının yeniden kazandırılması gerektiğini söyleyen Prens Ali, bunun yolunun da daha şeffaf bir yönetim sergilemekten geçtiğini belirtti.

Prens Ali ayrıca, özellikle maddi imkânları kısıtlı ulusal futbol federasyonlarının oy verme sürecinde baskı altında olabileceğini iddia ederek, 'Bazı ülkeler, bazı kişilere oy vermemeleri halinde cezalandırılmaktan korkuyorlar. Geçmişte böyle şeyler yaşandığını düşünüyorlar. Ben bu yönde duyumlar aldım ve gelecekte bunun yaşanmaması gerekir' diye konuştu.

Prens Ali, 'Sepp Blatter 17 yıldır FIFA'nın başkanı. İsminin futbol dünyasında büyük bir ağırlığı var. Blatter yönetiminin temel sorunları neler?' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

'Bence bunu herkes biliyor. Futbolun saygınlığını geri getirmeliyiz. Bu, dünyadaki en popüler spor. Herkes, bir değişiklik gerektiği konusunda hemfikir. Ben de bunu yapmaya talip oldum.'

Prens Ali, kampanyası süresince dünyayı dolaşıp ulusal futbol federasyonu yetkilileriyle buluşacağını ve onların futbolun geleceğine dair fikir ve vizyonlarını dinleyip kendi fikirlerini paylaşacağını söyledi.

Prens Ali, Katar ve Rusya'nın dünya kupasına ev sahipliği için adaylık sürecini soruşturan ve 430 sayfalık raporunun ardından soruşturmanın kapatılması nedeniyle istifa eden Michael Garcia da değindi.

FIFA'nın Garcia'nın hazırladığı raporun 'bir bölümünü' yayınlamayı kabul etmesini değerlendiren Ürdün Prensi, tüm raporun açıklanmasını isteyenlerden biri olduğunu hatırlattı ve bu tip konularda daha şeffaf davranılması gerektiğini söyledi.

Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nın Orta Doğu'da düzenlenecek olmasından memnuniyet duyduğunu belirten Prens Ali, ev sahipliğinin belirlenme sürecine dair rüşvet iddialarıyla ilgili, 'Eleştirilmemiş tek bir Dünya Kupası oynanmadı. Burada, meselenin FIFA tarafından nasıl ele alındığı ve nasıl çözümler üretileceği önemlidir' diye konuştu.

2018 ve 2022 Dünya Kupalarının ev sahiplerinin aynı anda belirlenmesinin bir hata olduğunu söyleyen FIFA Başkan Adayı, bu kupaların Rusya ve Katar'dan alınma ihtimalinin olup olmadığı sorusuna, 'Umarım yoktur. Adaylık sürecini iyi incelemeli ve hataların bir daha yapılmamasını sağlamalıyız. Fakat aynı zamanda iki kupanın da harika geçmesi için çalışmaya başlamalıyız' yanıtını verdi.

29 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenecek başkanlık seçiminde şu anki başkan Sepp Blatter'in ve Ürdün Prensi Ali bin Hüseyin'in yanı sıra emekli Portekizli yıldız Luis Figo ve Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag çekişecek.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/bazi-fe...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın