Görüş Bildir
Haberler
Fezleke Mesaisi 19 Mart'ta

Fezleke Mesaisi 19 Mart'ta

adem kara
14.03.2014 - 14:27 Son Güncelleme: 29.06.2022 - 12:05

Fezleke Mesaisi 19 Mart'ta

TBMM Başkanı Çiçek, CHP'nin 4 eski bakanın fezlekeleriyle ilgili başvurusu üzerine Meclis'in 19 Mart'ta toplanacağını açıkladı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Meclis Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanması için perşembe günü yaptığı başvuruyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP, Meclis'in 4 eski bakanın fezlekesi ile ilgili olarak 18 Mart'ta toplanmasını istemişti, Çiçek toplantının bir gün sonra 19 Mart'ta saat 15.00'da yapılacağını açıkladı. CHP 4 eski bakanla ilgili fezlekelerin okunması ile birlikte 'neden geciktiği' hakkında genel görüşme de talep ediyor.

CHP'nin başvurusuyla ilgili açıklama yapan Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, fezlekelerin okunmamasının, ekindeki bilgi ve belgelerin milletvekillerinin bilgisine sunulmamasının anayasal bir suç olacağını savunmuş, “Bu suçu işleyen Meclis Başkanı meşru açıdan tartışmalı hale gelir' demişti.

Hamzaçebi eski bakanlar hakkında Meclis soruşturması açılabilmesi için suçun unsurlarının özetlendiği, hangi failin hangi suçu işlediği konusundaki iddiaların yer aldığı dokümanın okunması gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/fez...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0