Görüş Bildir
Haberler
Fatih Koleji MIT'e bir öğrenci daha gönderdi

Fatih Koleji MIT'e bir öğrenci daha gönderdi

Fatih Okulları
23.03.2015 - 15:10 Son Güncelleme: 23.03.2015 - 15:46

Fatih Koleji MIT'e bir öğrenci daha gönderdi

Fatih Koleji bu yıl Massachusetts Instutue Of Technology’e bir öğrenci daha gönderdi.

Fatih Koleji bu yıl Massachusetts Instutue Of Technology’e bir öğrenci daha gönderdi. Marmara Bölgesinde 113 okulu ile 25 bin öğrencisi bulunan Fatih Koleji'nin üniversite sınavlarında %100 kazandırma, yıllara göre %90-98 arası yerleştirme başarısı bulunuyor. Çok sayıdaFatih Koleji mezunu Harvard, MIT, Einstein Enstitüsü gibi saygın üniversitelerde akademik çalışmalarına devam ediyor. Her yıl bu başarılarına yenilerini ekleyen Kolej bu yıl da MIT’ye bir öğrenci daha gönderdi. 2014 mezunlarımızdan Enes Kocabey’in MIT’ye yaptığı başvurusu kabul edildi. Dünyanın en iyi teknik üniversitesi unvanına sahip MIT, aynı zamanda Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında 1. sırada yer alıyor.

Enes Matematik Dalında Ulusal ve Uluslararası 5 Madalyaya Sahip

Fatih Koleji 2014 mezunu olan Enes Kocabey’in öğrencilik hayatı da madalyalarla dolu. Enes’in ulusal bilim olimpiyatlarından 3, uluslararası bilim olimpiyatlarından da 2 madalyası bulunuyor. 2014’te Capetown’da düzenlenen 55. Uluslararası Matematik Bilim Olimpiyatlarında ve Bulgaristan’da düzenlenen Balkan Matematik Olimpiyatlarında Gümüş Madalya kazanan Enes, 20. ve 21. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında gümüş ve bronz madalya kazanırken, 17. Antalya Matematik Olimpiyatlarında da altın madalya kazanmıştı.

MIT Eğitimin Tüm Masraflarını Karşılıyor

Kabul ettiği öğrencilerine yıllık belirli bir oranda nakit burs veren enstitü bu yıl öğrenci başına 65 bin dolarlık burs veriyor. Öğrenci bu bursla eğitim harcının yanı sıra tüm eğitim masraflarını da karşılıyor ve enstitü bursun tasarrufunu tamamen öğrenciye bırakıyor. Enstitü öğrenci kabul kabul ederken ise akademik başarının yanı sıra öğrencinin sosyal aktivitelerine, çok yönlülüğüne ve hayattaki hedeflerine bakıyor. Her yıl Türkiye’den 1 veya 2 öğrenci kabul eden MITöğrencilerin uluslararası çapta başarı elde etmiş olmasına dikkat ediyor. 

Dünyanın En İyi Üniversitesi Sıralamasında 1. Sırada 

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachusetts eyaletindeki Boston şehrinde yerleşik ve özellikle bilim, mühendislik ve ekonomi konularındaki başarılarıyla tanınan bir teknik üniversitedir. Dünya genelinde binlerce akademisyenin oylarıyla belirlenen Dünyanın En İyi Üniversiteleri (QS World University Rankings) sıralamasında 1. sırada yer alıyor. Aynı zamanda teknoloji ve mühendislik konularında Dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınmaktadır. Şu ana kadar MIT'nin öğretim ve araştırma üyeleri, öğrenci ve mezunları arasında Nobel Ödülü kazananların sayısı 72'ye ulaşmış. 

“Hedefim Ülkeme Matematik Nobeli Kazandırmak”

Öğrencilik yılları boyunca dürüst, ağır başlı ve çalışkan bir profil çizen Kocabey, bu başarısını MIT’ye yaptığı başvuru ile taçlandırdı. Başvurusunun kabul görmesi sonucunda çok mutlu olduğunu belirten Enes, planlı ve düzenli çalışmanın mutlaka başarıyı getireceğinin altını çizdi. Kocabey MIT’ye girmesindeki hedefinin ülkemiz adına Matematik dalında bir Nobel kazandırmak olduğunu belirtti. Matematik öğretmeni Yüksel Demir öğrencilerinin bu başarısından gurur duyduğunu belirterek “kendisinin iyi bir bilim insanı olacağından ve insanlığın geleceği adına çok iyi işler çıkaracağından hiç şüphem yok. Başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0