Görüş Bildir
Haberler
Facebook'un Mahremiyet Dinozoru Geri Geliyor

Facebook'un Mahremiyet Dinozoru Geri Geliyor

Batuhan
23.05.2014 - 15:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook'un Mahremiyet Dinozoru Geri Geliyor

Facebook kullanıcı dostu mavi renkli dinozor geri dönüyor. Geçen ay Facebook kullanıcıları iletilerini 'Herkese Açık' şekilde paylaştıklarında bu dinozor bir uyarı vererek bu kişilere attıkları iletilerin tüm dünyanın göreceğini hatırlatıyordu.

Bu kez ise Facebook açıklamasında karakterin kullanıcıların 'mahremiyet kontrolünde' daha geniş kapsamlı olarak kullanılacağını belirtti.

Mahremiyet kontrolünde Facebook'un 'Uygulama Kontrol Paneli'ne de gidiş bulunuyor. Bu panelde 'Facebook ile giriş' özelliği kullanılarak giriş yapılmış olan internet siteleri ile uygulamalar listeleniyor.

Facebook ile giriş özelliğini cömertçe kullananlar için bu değişiklik diğer uygulamalara vermiş oldukları kişisel bilgilerini gördükleri zaman bir uyanışa da neden olabilir.

Facebook, kişilere mahremiyet ile ilgili hatırlatmalarda bulunarak kullanıcıların mahremiyet korkusu veya paylaştıkları şeylerden pişmanlık duymaları nedeniyle platformu terk etmelerinin önüne geçeceğine inanıyor.

Şu an özelliği test eden Facebook gelecek haftalarda daha fazla kullanıcı için bu özelliği aktif etmeyi planlıyor. Facebook mahremiyet kontrolü özelliğinin bazı dillere de çevrileceğini belirtti.

Şirket ayrıca Perşembe günü yaptığı açıklamada yeni kullanıcılar için varsayılan paylaşım özelliğini 'herkese açık' yerine 'arkadaşlar' olarak değiştirdiğini de kaydetti. Bu ayar 2009 yılından bu yana varsayılan olarak 'herkese açık' şeklinde idi. Şirket kullanıcılardan gelen geri dönüşler nedeniyle bu değişikliği yaptı.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0