Facebook'un ilk çalışanı olma özelliğinin taşıyan Taner Halıcıoğlu 75 milyon dolar bağışlayarak Halıcıoğlu Veri Bilimi Enstitüsünün temellerini attı.
Gelin öyleyse Taner Halıcıoğlu'nu daha yakından tanıyalım!
Peki, kim bu Taner Halıcıoğlu?
1988-1992 yılları arasında Palo Alto Senior Lisesi'nde okuduktan sonra, Halıcıoğlu 1992’de yılında girdiği Kaliforniya Üniversitesi’nde San Diego Kampüsü'nde bilgisayar bilimleri eğitimi aldı.
Halıcıoğlu, Facebook'un devasa büyümesini sağlayan donanım altyapısını geliştirmede büyük rol oynadı. Dolayısıyla şirketin tarihinde ve başarısında büyük pay sahibi.
Blizarrd'ın milyonlarca oyuncuya ulaşan popüler oyunlarında Taner Halıcıoğlu'nun da imzası bulunuyor.
Biz de buradan Taner Halıcıoğlu'nu yaptığı bağış ve başarıları dolayısıyla tebrik ediyoruz.
Adamın Türkiye yle alakası yok adının Türkçe olmasından başka.O yardımları Türkiye de yapsaydı övünebilirdim belki.
gurbetçilerin başarı yüzdesinin bu kadar yüksek olması ve bizim şu an sürünüyor olmamız tesadüf değil
MEB bütçesi 2016 yılında 100 milyar 390 milyon 305 bin TL olarak belirlenmiş. Adam meb bütçesinin 2.7 katını vermiş.
çok değil bey amca bana da 1 milyon dolar versen tüm insanlıkla ilşkimi keserim bence insanlığa büyük bir yararın dokunmuş olur benim gibi birisni insanlıktan uzak tutarak büyük sevaba girersin
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın