Görüş Bildir
Haberler
Facebook’un Avrupa’daki İkinci Veri Merkezi İrlanda’ya Geliyor

Facebook’un Avrupa’daki İkinci Veri Merkezi İrlanda’ya Geliyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook bugün resmi olarak Avrupa’daki ikinci veri merkezini İrlanda’nın Clonee şehrine açacağını duyurdu. Dublin’in dışındaki bu şehir, Facebook’un altıncı veri merkezine ev sahipliği yapacak. İnşaat kısa bir süre içerisinde başlayacak ve tesis 2017 sonu ile 2018’in ilk dönemi arasında çalışmaya başlayacak.

Facebook’un Avrupa’daki ilk veri merkezi 2013’te İsveç Luela’da açıldı. Bu tesis hayata geçtiğinde, Facebook %100 yenilenebilir enerji ile çalıştığının altını çizmişti. İrlanda’da Facebook geri dönüştürülebilir enerji de kullanabilir.

Soğutma için Clonee, Facebook’un İsveç’te ya da diğer merkezlerinde kullandığında benzer bir havalandırma sistemi kullanabilir. Havada çok fazla tuz olduğu için, binanın içine giren hava filtrelendirilmek zorunda.

Facebook’un Başkan Yardımcısı Tom Furlong bugünkü yazısında “Clonee tam teşekküllü, son teknoloji ürünlerle dolu, dünyanın en gelişmiş, etkili ve sürdürülebilir veri merkezi olacak” dedi.  Ayrıca, “Raflardan sunuculara kadar her şey sıfırdan tasarlandı. Endüstrideki tüm şirketler bir araya gelip, enerji ve maliyet tasarruflu bir altyapıya kendilerini adadılar ve bilgilerini paylaştılar.” diyerek belirtti.

Bu açıklamanın gelmesi aslında büyük de bir sürpriz değil. Facebook Clonee’e baktığını Haziran’da doğruladı ancak bu karar bu güne kadar resmileşmedi.

Kaynak: http://techcrunch.com/2016/01/24/face...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın